Basset Hound Köpeği

 Basset Hound Köpeği

Basset Hound Köpeği, genellikle dost canlısı bir cins olarak kabul edilir. Bu nedenle çocuklar için mükemmel bir evcil hayvandır.
Basset Hound Köpeği bir ödül bulunmadığında antrenmanı unutur ve yürüyüş için dışarı çıkarken tasmalı olmalıdır.

Basset Hound Köpekleri bir şey istediklerinde uluyabilir veya havlayabilir ya da bir şeyin yanlış olduğunu düşündüklerini söyleyebilir (Doğal afetler için deprem, fırtına vs ulurlar). Ayrıca, dikkat çekmek için alçak, mırıldayan bir ses kullanıyorlar ve bu da Basset Hound Köpekleri konuşuyormuş gibi ses çıkarır. Aynı zamanda avlanmak için (yiyecek içinde ) bireysel avın yapısına ve yalvardığı süreye bağlı olarak değişmektedir.

Bassetlerin son derece uzun kulakları nedeniyle kulak hastalıklarına yatkındır. Kulaklarının zeminde veya yiyeceklerde günlük olarak sallanmasına izin verilirse, kronik ve potansiyel olarak ölümcül kulak hastalıkları geliştirebilirler.

Kulak sorunlarına ek olarak, basset hound'un da göz sorunları olabilir. Düşme gözlerinden dolayı, göz küresinin altındaki alan kir toplar ve sümükle tıkanır. Gözlerini her gün nemli bir bezle silmeniz en iyisidir. Bu, birikme ve göz tahrişini azaltmaya yardımcı olur.

Basset Hounds, tembel tarafta olabilir ve izin verilirse kendi başına aşırı kilolu olabilir. Bol miktarda egzersiz ve iyi bir diyete ihtiyaçları var.

Basset Hound Köpeği

Basset Hound Köpeği Hakkında Genel Bilgi

Köken: Büyük Britanya
Ortalama boyutu: 35 cm
Ortalama ağırlık: 27kg (60lbs)
Ortalama ömrü: 12 yıl
Grup: tazı
Renk: Tan, Beyaz, Kırmızı, Kahverengi, Siyah
Mizaç: Nazik, huzurlu ve sadık
Eğitim: İnatçı doğası nedeniyle erken yaşlardan itibaren itaat konusunda eğitilmeli.

Basset Hound Köpeği

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...