Büyük Camgöz Köpekbalığı

Büyük Camgöz Köpekbalığı

Büyük Camgöz Köpekbalığı, Bu muazzam balina köpek balığının arkasındaki ünvanı dünyanın en büyük ikinci köpekbalığı olmasına bağlıdır. Yavru köpek balıkları ayrıca güneş balığı, fil balığı ve büyük ağızlı köpek balığı olarak da bilinir. Büyük Camgöz Köpekbalığı, Hint Okyanusu hariç, dünyadaki ılıman kıyı sularında yaşar ve  bulunur.

Yavru köpek balıkları, içine mümkün olduğunca fazla su çekmek amacıyla çıkan ve bir seferde 1.500 galonu işleyebilen muazzam ağızlarıyla tanınırlar. Filtre besleyiciler olarak, baskın köpekbalığı ağzı, yiyecek parçacıklarını sudan filtrelemek için kullanılan yüzlerce minik diş içerir.

Büyük Camgöz Köpekbalığı

Yavru köpek balıkları genellikle yalnız avlanan yalnız hayvanlardır, oysa köpek balıkları da genellikle mevsimsel göçler sırasında 100' e kadar köpek balığıyla avlanır. Köpek balıkları, zamanlarının çoğunu, okyanusun içinde ilerlerken kolayca tespit edilebilecekleri su yüzeyine daha yakın yüzerek av arıyarak geçirirler. 

Diğer büyük balıklarda ve köpekbalığı türlerinde olduğu gibi, yavru köpekbalığı etçil bir hayvandır, yani besinlerini yalnızca diğer hayvanları yiyerek alır. Balık , kalamar ve kabuklular gibi diğer küçük organizmalarla birlikte, bazik köpek balığı için temel besin kaynağıdır. 


Büyük Camgöz Köpekbalığı dünyadaki en büyük ikinci köpekbalığı türü olarak, köpek balığı avcılığının az sayıda doğal yırtıcı hayvanı vardır. İnsanlar tarafından avlanmanın yanı sıra, büyük beyaz köpekbalığı ve katil balina , temel olarak köpekbalıklarının yavaş ve genellikle ağır yüzücüler olması nedeniyle, yavru köpek balıklarına yönelik tek gerçek tehditdir. 


Yaklaşık üç yaşındayken yavru köpek balıkları cinsel olgunluğa ulaşır ve üreme başlayabilir. Yavru köpek balıklarının daha sıcak yaz aylarında eşleştikleri bilinmektedir ve yavruları (tüm köpekbalığı yavrularının en büyüğü) 3 yıla kadar gelişmeden sonra canlı olarak doğarlar. Yavru köpek balığı yavrularının hemen bağımsız oldukları, doğumdan hemen sonra annelerinden uzaklaştığı bilinmektedir.


Aşırı avlanma ve artan kirlilik seviyelerinden dolayı, dünyanın en iyi köpek balığı popülasyonları, bugün, en fazla köpek balığı neslinin tükenme tehdidi altındaki bir hayvan olarak kabul edildiği anlamına gelen ciddi şekilde azalmıştır.


Büyük Camgöz Köpekbalığı

Büyük Camgöz Köpekbalığı Hakkında Genel Bilgi

Sınıf: kıkırdaklı
Köken: Atlantik ve Pasifik Okyanusları
Diyet: etobur
Boyut: 6m - 12m
Su türü: Tuz
Yaşam Süreleri: 20 - 100 yıl
Koruma Durumu : tehdit
Renk: Gri, siyah, kahverengi
Cilt tipi: pürüzsüz
Favori Yiyecekler: Balık
Habitat: Kıta sahanlığı boyunca ılıman sular
Ana av:  Balık, Plankton, Omurgasızlar
Avcılar:Köpekbalıkları, İnsanlar, Katil Balinalar

Ayırt Edici Özellikler: Büyük ağız ve büyük beden

Büyük Camgöz Köpekbalığı

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...