Kutup Tilkisi

Kutup Tilkisi

Kutup Tilkisi, Kuzey Yarım küredeki Kuzey Kutbu bölgelerine özgü küçük beyaz bir tilkidir. Kuzey Kutbu tilkisi genellikle Kanada , Alaska, Kuzey Asya ve Avrupa'nın daha soğuk bölgelerinde bulunur. Kutup tilkisi , Kutup tilkisinin beyaz kürkü olması ve soğuk karda çok fazla zaman geçirmesi nedeniyle yaygın olarak Kar tilkisi veya Beyaz tilki olarak da bilinir. 

Kutup tilkisi , tüm memelilerin en sıcak külü olan, son derece kalın kışlık kürklere sahiptir. Kuzey Kutbu tilkisinin kalın kürkü, Kuzey Kutbu tilkisinin , sıcaklıkların düzenli olarak eksi 40 derece Santigrat derecenin altına düştüğü sert Kuzey Kutbu arazisinde başarılı bir şekilde oturmaya devam etmesi için kesinlikle çok önemlidir. 

Kutup tilkisi , sürülerine yakın olmayan yaban hayvanları , yabani hayvanlar, sürüngenler , amfibiler ve zaman zaman savunmasız fok yavruları avlama eğilimindedir. Kutup tilkisi denizi zeminin yüzeyinin altında yapar ve eksi 50 derece santigrat sıcaklığa kadar inanılmaz derecede dayanabilir. 

Kuzey Kutup Bölgesinde yaşayan birçok hayvanda olduğu gibi, Kuzey Kutup tilkisi kürkü de çevresine uyum sağlamak için renk değiştirir. Kışın, Kuzey Kutbu tilkisi , Kuzey Kutup tilkisinin karlı bir ortamda sıcak ve kamufle kalmasına izin veren kalın, beyaz bir kürke sahiptir. Yaz aylarında, Kutup tilkisi kürkü, kar erimiş olacağı için kahverengi bir renge dönüşür. Kuzey Kutbu tilkisinin bu yeni renkli kahverengi külü, Kuzey Kutbu tilkisinin mümkün olduğunca göze çarpmamasına izin verirken, Kuzey Kutbunda yaz aylarında kar yağmaz. 

Kutup Tilkisi

Kuzey Kutup Dairesindeki en büyük etçillerden biri olan Kuzey Kutup tilkisi donma ortamı içinde az sayıda doğal yırtıcı hayvana sahiptir. Kutup ayıları , kurt sürüsü ve insanlar , yalnızca yetişkin tilki gerçek avcıları ve kar baykuşu gibi büyük av kuşlarının yanı sıra daha küçük ve daha savunmasız tilki yavrularını avlayan av hayvanlarıdır . 

Dişi tilki, yavrularını doğurur ve sık sık yer altındaki tünellerden oluşan bir ağ olan deninin güvenliğini sağlar. Bir kaç aylık hamilelik döneminden sonra, dişi kutup tilkisi, yaz başında doğmuş ve anneleri tarafından emzirildikten sonra doğmuş 15 yavru doğurur.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...