İki Hörgüçlü Deve

 İki Hörgüçlü Deve

İki Hörgüçlü Deve,  sadece iki deve türü vardır, Orta Doğu'dan gelen tek kamburlu develer ve Kuzey Asya'dan gelen İki Hörgüçlü Deve (çift kamburlu) ırk mevcuttur.Sadece Asya'da değil, aynı zamanda Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde de bir milyondan fazla İki Hörgüçlü Devenin olduğu düşünülüyor. Develer , hem ağır yükleri çekmek / taşımak hem de insanların malları taşımak için yaklaşık 2.000 yıldır evcilleştirilmiştir.

Tek kamburlu deve gibi , İki Hörgüçlü Devesi , uzun süre boyunca kendi su rezervlerinde hayatta kalabiliyor; bu da, çok sık durmalarına gerek kalmadan muazzam çöl ovalarını ve dağ sıralarını geçebilecekleri anlamına geliyor.

Bugün, İki Hörgüçlü Devenin Çin ve Moğolistan'ın bazı bölgelerinde vahşi doğada yaşadığı düşünülen 1000İki Hörgüçlü Deve ile kritik olarak nesli tükenmekte olan bir tür olduğu düşünülmektedir.


İki Hörgüçlü Deve
 

İki Hörgüçlü develeri, Arabian develeri humps'iyle aynı şekilde çalışır, İki Hörgüçlü develeri yiyecek ve su bulamadığında suya ve enerjiye dönüştürülebilen yağ depolamak için kullanılan hörgüçleri vardır. Hörgüçleri develere , uzun zorlu çöl koşullarında bile uzun süren susuz seyahat sürelerine dayanma yeteneği verir. İki Hörgüçlü Deve içerisindeki yağlar tükendiğinde, hörgüçleri devreye girer.

İki Hörgüçlü Deve, yaz aylarında 40 derece santigrat, kışın -30 santigrat dereceye kadar sıcaklıklara dayanabildiği için dünyanın en adaptif hayvanlarından biridir.
İki Hörgüçlü Develeri böyle acımasız bir ortamda hayatta kalması için özel uyarlamalar geliştirdi. İki Hörgüçlü Devesini, kışın soğuktan koruyan kalın ve tüylü bir paltoya sahiptir ve deve ceketi mevsim değiştikçe düşmekte ve yazın serin kalması için sıcaklığı ayarlamaktadır.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...