Afrika Yaban Köpeği

 Afrika Yaban Köpeği Ve Özellikleri
Afrika Yaban Köpeği (Alacalı Köpek ), Sahra altı Afrika'da bulunan orta boy bir köpek türüdür . Afrika Yaban Köpeği , yerli ve diğer vahşi Köpeklerden , parlaklıkla boyanmış kürklerinden, en kolay şekilde tanınır. Afrika Yaban Köpeği , yaklaşık 30 bireyden oluşan sürüler olrak yaşayan tüm köpek ırklarının en hareketli olduğu söyleniyor. Ne yazık ki, bu son derece zeki ve sosyal hayvan , esas olarak habitat kaybından dolayı ve insanlar tarafından avlanan doğal yaşam alanların da tehdit altındadır .


Afrika Vahşi Köpek Anatomisi ve Görünüm

Afrika Yaban Köpeğinin en ayırt edici özelliği , bu köpeklerin tanımlanmasını çok kolaylaştıran güzel benekli kürküdür. Afrika Vahşi Köpek'in kürkü, her bireye özgü renklerin rastgele şekliyle kırmızı, siyah, beyaz, kahverengi ve sarı renktedir . Aynı zamanda Afrika Vahşi Köpeğinin çevresine uyum sağlamasına yardım eden bir kamuflaj türü olduğu düşünülmektedir. Afrika Vahşi Köpeği de, her ayağın üzerinde dört ayak parmağı bulunan büyük kulaklara, uzun ağızlıklara ve uzun bacaklara sahiptir. Bu, Afrika Yaban Köpeği ve diğer köpek türleri arasındaki en büyük farklardan biridir. Ayrıca büyük bir mide ve uzun, kalın bağırsağa sahiptirler, bu da onları yiyeceklerinden daha etkili bir şekilde emmeye yardımcı olur.

Afrika Vahşi Köpek Dağılımı ve Habitat

Afrika Vahşi Köpekleri , Afrika Yaban Köpeği menzilinin hızla düştüğü, Sahra-altı Afrika'nın çöllerini , açık ovalarını ve kurak savanlarında yaşamaktadır. Afrika Vahşi Köpeğinin bir zamanlar yaklaşık 40 farklı Afrika ülkesinde bulunduğu düşünülüyor, ancak bu sayı bugün 10 ile 25 arasında olduğu düşünüyor. Şu anda en fazla Afrika Yaban Köpeklerinin yaşadıkları yer  Güney Afrika'daki Ulusal Parklar ile sınırlıdır.

Afrika Yaban Köpeği Ve Özellikleri

Afrika Vahşi Köpeklerinde Beslenme

Afrika Vahşi Köpekleri , büyük gruplar halinde Afrika ovalarında yaşayan daha büyük hayvanları avlayan etobur ve fırsatçı bir avcıdır . Afrika Vahşi Köpekleri, başta Rodoplar, Kertenkeleler , Kuşlar ve Böcekler ile afiyetle yerler. Hatta hastalıklı ya da yaralanmalar yoluyla savunmasız hale gelmiş her hayvanları yerler. Afrika Vahşi Köpeğinin avları daha hızlı olmasına rağmen, kovalamaca kilometrelerce uzayabilir ve bu köpeğin dayanıklılığını ve azimini, onları hızlandırabilme yetenekleriyle birlikte bu kadar başarılı kılar.

Afrika Vahşi Köpek İlginç Gerçekler ve Özellikleri

Afrika Yaban Köpeğinin uzun kalın bağırsağı, yiyeceklerinden mümkün olduğunca fazla nemi emmek için çok verimli bir sisteme sahip oldukları anlamına gelir. Bu, bu tür sulara, böyle düzenli bir su kaynağı bulmaya ihtiyaç duymadıklarından, böyle kurak iklimlerde bir avantaj sağlar. Afrika Vahşi Köpekleri bu nedenle uzun süre su içmeye gerek kalmadan gidebilirler. Diğer birçok etoburdan farklı olarak, Afrika Vahşi Köpekleri hala hayatta iken ısırmaya başlayarak avlarını öldürürler. Bu, kulağa zalim gelse de, hayvan , genellikle tercih edilen şekilde öldürüldüğünden daha hızlı ve daha az acı çeker.


Afrika Vahşi Köpek Koruma Durumu ve Hayatı Bugün

Bugün Afrika Yaban Köpeği , son yıllarda özellikle Afrika Yaban Köpeği nüfus sayılarının hızla düştüğü için Tehlikedeki türler listesinde yer almaktadır. Sayıları hala azalmakla birlikte, bugün Afrika'da sayılarının 5000 den az olduğu düşünülmektedir. Avlanma, habitat kaybı ve hayvanların hastalıkların yayılmasına karşı özellikle savunmasız olmaları, kıtanın Afrika Yaban Köpeği kaybının ana nedenleridir.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...