Baraküda balığı


Baraküda balığı

Baraküda balığı, dünya okyanuslarının sıcak, kıyı bölgelerinde bulunan büyük bir balık türüdür . Boyu 50 cm'den yaklaşık 2 metreye kadar değişen 20'den fazla farklı Baraküda balığı türü bulunmaktadır. Baraküda balığı, okyanuslar arasında geniş çapta yayılmıştır, ancak daha yaygın olarak, bol miktarda yiyecek bulunan daha tropik bölgelerde bulunur. Baraküda derin okyanusta bulunsa da, kıta sahanlığı boyunca ve mercan kayalıklarına yakın kıyı habitatlarını tercih etme eğilimindedirler. 

Baraküda balığı, türleri arasındaki boyut ve renk farkına rağmen, tüm Baraküda türleri benzer uzatılmış bir görünüme sahiptir ve daha büyük avları yemek için kullanılan keskin dişlere benzeyen diş sıraları içeren güçlü çeneleri olan sivri kafaya işaret etmektedir. 

Baraküda balığı, avını yakalamak için genellikle sürpriz taktiğine dayanan agresif ve baskın bir avcı olduğu bilinmektedir. Baraküda balığı ayrıca, yüzmeye çalışabilecek avlarını yenmek için yaptıkları kısa patlamalarda 40 km / s'in üzerinde yüzebiliyorlar. 

Baraküda balığı, yalnızca çevresindeki suda diğer hayvanları besleyen, fırsatçı bir avcıdır . Etçil Baraküda balığı temel olarak  muazzam bir güçle pusu ettiği küçük balık türleri , deniz omurgasızlar , kabuklular ve kalamar ile beslenir . 

Baraküda balığı çok büyük boy balıklara dönüşebilmesi nedeniyle, okyanusta köpekbalıkları ve katil balinaların yanı sıra az sayıda doğal avcısı vardır. İnsanlar aynı zamanda dünyanın her yerinde avlanıp yenildiği için Baraküda balığı temel avcılarından biridir.

Baraküda balığının üremesi hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, dişi Baraküda balığı ilkbaharda ortaya çıktığı bilinmektedir. Dişi Baraküda balığı, yumurtalarını suya salıverir ve ardından dışarıdan döllenir. Pek çok balık türünde olduğu gibi, Baraküda balığı yavrulara bakma ilgisi yoktur. 

Bugün, agresif doğası nedeniyle,Baraküda balığı kıyı ortamlarında en baskın avcılardan biri olduğu ve suya dalarak veya dalış yapan insanlara karşı agresif davrandığı bile biliniyor.

Baraküda balığı

Baraküda Balığı Hakkın da Genel Bilgi

Köken: Dünya çapında okyanuslar
Diyet: etobur
Boyut: 0.5m - 2m
Su türü: Tuz
Ömrü: 10 - 15 yıl
Koruma Durumu: En Küçük Endişe
Renk: Gri, Mavi, Siyah, Kahverengi
Cilt tipi: pürüzsüz
Favori Yiyecekler: Balık
Yaşam alanı: Kıyı lagünleri ve mercan resifleri
Ana av: Balık, Plankton, Omurgasızlar
Avcılar : Köpekbalıkları, İnsanlar, Katil Balinalar
Ayırt Edici Özellikler : Büyük beden ve güçlü çeneler

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...