Aldabra Kaplumbağası

Aldabra Kaplumbağası Ve Özellikleri

Aldabra Kaplumbağası, Hint Okyanusundaki Aldabra Adaları'na özgü dev bir Kaplumbağa türüdür. Aldabra Kaplumbağası , gezegendeki en büyük kaplumbağa türlerinden biridir ve aynı zamanda dünyanın en uzun yaşayan hayvanlarından biridir. Bir Aldabra Kaplumbağası tam tamına 255 yaşına ulaşmıştır. Bu Kaplumbağalar , günümüzde yaşayan tek Hintli okyanus devi Kaplumbağa türüdür ve diğerleri İnsan yerleşimcilerinin gelmesiyle soyları tükenmiştir . Aldabra Giant Tortoise ve Seyşeller Giant Tortoise , görünüş ve davranışlarında o kadar benzerdir ki bazıları tarafından aynı tür olduğu düşünülmektedir.

Aldabra Kaplumbağasının Fiziki Özellikleri

Aldabra Kaplumbağası , altındaki yumuşak, korunmasız gövdesine koruyucu olarak zırh görevi gören muazzam bir kubbe şeklinde bir kabuğa ve kuş bakışı bakıldığında bir ağaç dalında ayırmanın mümkün olmadığı inanılmaz derecede uzun bir boyuna sahiptir. Erkek Aldabra Giant Tortoise , ortalama 1.1 metre boyunda büyür, dişiler ise 0.9 metre uzunluğundadır. Erkeklerin, dişiler den yaklaşık 100 kg daha fazla ağırlık taşıdıkları bilinmektedir. Yavaş hareket eden, kalın, kısa bacaklı ve yuvarlak olan, kum üzerinde yürürken onlara yardım eden düz ayaklı hayvanlardır.

Aldabra Kaplumbağası Ve Özellikleri

Aldabra Dev Kaplumbağaların Yaşam Alanları

Aldabra Kaplumbağası, özellikle Hint Okyanusundaki Seyşeller ada zincirinin bir parçasını oluşturan Aldabra ( Mercan Adaları ) adalarında  bulunan otlaklar ve bataklıkların içinde bulunur. Bir zamanlar bu adaları başka dev Tortoise türleri ile paylaştılar, ancak bunların çoğu 1700 ve 1800lerde Yanlış avlanmadan dolayı nesilleri tükendi. Her ne kadar Aldabra Dev Kaplumbağası genellikle yoğun, alçak yatılı bitki örtüsünün bulunduğu bölgelerde bulunsa da, Aldabra Dev Kaplumbağasının , gıdaların yetersiz beslendiği zaman daha seyrek, kayalık bölgelere doğru gezindiği bilinmektedir. Aldabra Dev Kaplumbağa genellikle gölgede veya sıcağında soğumaları için çok sığ bir su havuzunda dinlenirken bulunur.

Aldabra Dev Kaplumbağasında Beslenme 

Aldabra kaplumbağası, zamanının çoğunu çevresindeki bitkilerin bulunduğu çevrede yiyecek arayarak geçiren otçul bir hayvandır . Aldabra Dev kaplumbağası , 20'den fazla farklı çim ve bitki türü içeren bir alan olan " Tortoise Turf" olarak bilinen yerlerde bulunduğu bilinmektedir. Aldabralar ayrıca çevredeki bitki örtüsünden yaprakları, meyveler ile beslenmektedir. Keçilerin çok çabuk otladıkları, Kaplumbağanın doğal yaşam alanlarının geniş alanlarına girdikleri bilinmektedir.

En belirgin özellikleri

Yer : Hint Okyanusu'nda (Aldabra)
Yaşam alanları:Otlaklar ve bataklıklar  
Renk :  Siyah, kahverengi, tan  
Boyut :90cm - 120cm 
Ağırlık : 150kg - 250kg 
Azami Hız :0.5kph
Diyet : otçul hayvan  
Av :  Otlar, Yapraklar, Çiçekler  
Avcılar :Dev Yengeç, İnsanlar, Kediler  
Yaşam tarzı:günlük  
Grup Davranışı:sürü  
Ömrü :80 - 255 yıl  
Koruma Durumu :savunmasız  
Tahmini Nüfus Büyüklüğü : 00,000  
Eğlenceli Bilgiler :
Büyük, yüksek kubbeli kabuk  
İçlerinden biri 255 yaşında olmalı:)

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...