Kunduz

kunduz


Kunduzlar, en çok nehirlerde ve akarsularda görülebilen ayırt edici binalarıyla bilinir. Kunduzlar evlerini, dallar, çubuklar, yapraklar ve çamurdan yapılmıştır ve şaşırtıcı derecede güçlüdür. Burada kunduzlar yiyeceklerini yakalayabilir ve suda yüzebilirler.


Kunduzlar Avrupa ve Kuzey Amerika ormanlarında bulunan gece hayvanlarıdır (Kanada kunduzu en yaygın kunduzdur). Kunduzlar, baraj yapımına yardımcı olmak için büyük, düz şekilli kuyruklarını kullanırlar ve ayrıca kunduzların saatte 30 knot hıza kadar yüzmesine izin verir.



Kunduzun önemi Kanada'da madeni paralarından birinde Kanadalı bir Kunduz olmasıyla kabul edilir.

Kunduz kolonileri, kunduzları yırtıcılara karşı korumak için hareketsiz, derin su sağlamak için kunduz kolonilerinin yaşam alanında bir veya daha fazla baraj oluşturur. Kunduzlar ayrıca kunduz barajları kullanılarak yaratılan derin suyu ve nehir boyunca yiyecek ve yapı malzemelerini yüzmek için kullanırlar.



1988'de Kuzey Amerika kunduz nüfusu 60-400 milyon idi. Son çalışmalar, vahşi doğada yaklaşık 6-12 milyon kunduz bulunduğunu tahmin ediyor. Kunduz popülasyonlarındaki düşüş, kunduzların kürkleri ve ilaç ve parfüm olarak kullanılan kunduz bezleri için avlanmasından kaynaklanmaktadır. Kunduz da avlanır çünkü ağaçların hasat ettiği kunduzlar ve su yollarındaki sel kunduzları diğer insan arazi kullanımlarını etkileyebilir.

Kunduzlar, kunduz şaşkınken veya korkarken kunduzun yaptığı tehlike sinyaliyle bilinir. Bir yüzme kunduzu, geniş kuyruğu ile suyu zorla tokatlarken hızla dalış yapar. Bu, kunduzun su üstünde ve altında büyük mesafelerde duyulabilen yüksek bir tokatlama sesi yarattığı anlamına gelir. Bu kunduz uyarı sesi, bölgedeki kunduzlar için bir uyarı görevi görür. Bir kunduz bu tehlike sinyalini verdiğinde, yakındaki kunduzlar dalar ve bir süre geri gelmeyebilir.

Kunduzlar karada yavaştır, ancak kunduzlar bir seferde 15 dakika kadar su altında kalabilen iyi yüzücülerdir. Kışın kunduz kış uykusuna yatmaz, bunun yerine kunduzun soğuk kış boyunca beslenebileceği sopa ve kütükleri su altında depolar.
Yaşamları: 15-20 yıldır
Ağırlıkları: 16kg - 27 kg arasındadır.
Hızı: 55km
.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...