Habeş Maymunu

Habeş Maymunu
Habeş Maymunu, Afrika'da ve Arabistan'ın çeşitli yerlerinde bulunan çeşitli habitatlarda bulunan orta ila büyük ölçekli bir Eski Dünya Maymun türüdür. Beş farklı türü vardır; parlak kırmızı yüzü ve uçurumdaki yaşam tarzı ile Habeş maymunu, çoğu zaman ömür boyu süren diğer birlik üyeleriyle yakın bağlar oluşturduğu bilinen, son derece sosyal ve zeki hayvanlardır . Aynı zamanda inanılmaz derecede uyarlanabilir hayvanlardır ancak nüfus sayıları, temel olarak avlanma ve habitat kaybı nedeniyle doğal sayıları boyunca düşmektedir.

Habeş maymunları, zamanlarının çoğunu yerde geçiren büyük ve güçlü bir şekilde inşa edilmiş maymunlardır. Gözlerini koruyan ağır bir sırt ile yiyecek saklamak için uzun, köpek gibi ağızlara ve yanak torbalarına sahip büyük başları vardır. Erkekler genellikle kadınların iki katı büyüklüğündedir ve birliği tehlikeden korumalarına yardımcı olan korkunç keskin köpek dişlere sahiptirler. Habeş maymunu uzun bir yeleğe sahip vahşi görünümlü kürklere sahiptir ve yüzleri ve yumruları sert deri ile dolgulu omuzlar ve tüysüz yamalar üzerine uzanır. Renkleri türe bağlı olarak zeytin yeşili ila sarı, gümüş ve kahverengi arasında değişir. Ayrıca uzun kuyruklarının tabanına doğru belirgin bir eğilimleri vardır.

Habeş maymunları, büyük birlikler halinde yaşayan ve çok çeşitli boyutlarda olabilen ve birkaç yüz üye barındırabilen inanılmaz derecede sosyal hayvanlardır . Babun birlikleri hem genç hem de kadınlardan oluşur ve birlikte beslenerek, uyularak ve tımarlanarak çok yakın bağlar oluşturur. Gün boyunca, diğer erkekleri uzak tutmaya çalışan baskın bir erkek tarafından yönetilen 4 ya da 5 yaş ve daha küçük gruplara ayrılırlar. Habeş maymunları korunmak için birlikte yaşar ve tehlikeli bir avcıyı , özellikle de açık havada olduklarında sürekli araştırma yaparlar. Bir tehdit tespit edilirse yüksek sesler çıkarır ve erkekler saldırmaya çalışırken dişiler ve gençler ağaçların güvenliğine kaybolabilir. Babunlar vokal çağrıları, yüz ifadeleri ve hatta kuyrukları ile sinyal dahil olmak üzere birbirleriyle çeşitli şekillerde iletişim kurarlar.


Habeş Maymunu 

Habeş maymununun yemek menüsünde hem bitki maddesi hem de küçük hayvanları çok çeşitli olarak yediği bilinen bir hayvandır . Meyveler, tohumlar, sert kökler ve çiçekler, böceklerin , yumurtaların, kertenkelelerin ve kemirgenlerinden oluşmaktadır.. Bununla birlikte, büyüklükleri ve güçleri, bazen genç ceylanlar gibi daha büyük avları avlayıp öldürdükleri anlamına da gelir. İnsan yerleşimlerinin doğal yaşam alanlarına zarar verdiği alanlarda, Habeş maymunu ayrıca zararlı böcek olarak görülmelerine neden olan bitki tarlalarına baskın düzenlediği de bilinmektedir. Habeş maymunu, bitki örtüsünü kesmek için mükemmel olan bir dizi büyük, yassı azı dişi olan insanlara çok benzer dişlere sahiptir ve fazla yiyecekler, daha sonra saklanacak esnek yanak torbalarında saklanabilir.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...