Sakallı Ejder Hayvanı

 Sakallı Ejder Hayvanı

Sakallı Ejder Hayvanı (aynı zamanda ejderha olarak da bilinir) Avustralya'da doğal olarak bulunur, ancak sakallı ejderhalar dünyanın birçok yerinde egzotik evcil hayvanlar olarak tutulur.
Sakallı ejderhalar 24 inç uzunluğa kadar büyüyebilir ancak bu uzun kuyruklarını içerir ve sakallı ejderhanın bir kertenkele için vücut boyutunda oldukça küçük olmasını sağlar.

Sakallı ejderler çoğunlukla böcekler , cırcır böcekleri ve solucanlar ile beslenirler ve tüm sürüngenlerle beslenmektedir. Sakallı ejderin çok daha aktif olduğu akşama kadar güneşin altındaki bir kayaya altında durmaktan zevk alırlar.

Sakallı ejderin uysal ve güvenilir olduğu, henüz giden ve meraklı olduğu bilinmektedir! Sakallı ejderha oldukça yumuşak bir kertenkeledir ve sakallı ejderha bu nedenle çocuklar için popüler bir egzotik evcil hayvandır.

Sakallı Ejder Hayvanı 
Sakallı ejderha, bölgesel bir kertenkeledir ve sakallı ejderha evcil hayvan olarak tutuluyorsa, yeterince büyük bir alanda tutulmalıdır. Sakallı ejderha diyeti , sakallı ejderin ağaçlar ve çalılardan topladığı yapraklı yeşillerden yapılır.Sakallı Ejder Hayvanı 

Sakallı ejderhalar her yıl bir memelinin kış uykusuna benzer bir dönemden geçiyor. Sakallı ejderha uyuşuk olmaya meyillidir ve sakallı ejderha o kadar sık ​​çıkmaz. Sakallı ejder de daha az yiyecektir ve sakallı ejder bunu iki ila üç aylık bir süre için yapar.

Sakallı Ejder Hayvanı Hakkında Genel Bilgi

Türü: Sürüngen
Boyut: 50cm - 61cm
Ağırlık: 250g - 510g
Azami Hız: 40km / s
Ömrü: 6 - 15 yıl
Yaşam tarzı: yalnız
Koruma Durumu: En Küçük Endişe
Renk: Yeşil, Sarı, Kahverengi, Gri
Favori Yiyecekler: Haşarat
Habitat: Kurak orman ve çöl
Ana av: Böcekler, Fareler, Yapraklar
Avcılar: Kuşlar, Yılanlar, Timsahlar
Ayırt Edici Özellikler:Korkmuşken belirgin sakal ve ten rengini değiştirir

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...