Albatros Kuşları

 Albatros Kuşları Ve Özellikleri

Albatros Kuşları, Güney Pasifik boyunca ve hatta daha soğuk Antarktika bölgelerinde bulunan büyük bir deniz kuşu türüdür . Güney denizlerinde 21 farklı Albatros türü bulunmaktadır, ancak ne yazık ki farklı Albatros türlerinin 19'unun bugün neslinin tükenmesiyle birlikte tehdit altında. Albatros, kuşlarının tepesinin her iki tarafındaki boru şeklindeki burun delikleri nedeniyle Kuşlar arasında benzersiz olan Petrels dahil diğer deniz kuşları ile yakından ilgilidir ve bu Kuşlara genellikle Tubenozlar denir. Albatros ilk Coleridge'nin Eski Denizcinin Rime'i olan 1798 şiiri ile halka tanıtıldı.

Albatros Kuşlarının Fizksel Özellikleri


Albatros Kuşlarının kanat açıklığı olan 3.5 metreye uzanan ve  daha da büyük olduğu gözlendiğinden gökyüzündeki en büyük Kuşlardan biridir, yani herhangi bir Kuşun en büyük kanat açıklığına sahiptir. Albatroslar ayrıca 1 metreden daha uzun (kuyruk dahil) bir gövdeye sahiptir ve diğer türlerin büyüklüğü genellikle biraz daha küçüktür. Albatroslar, uzun, dar kanatları, büyük bir başı ve sonunda asılan ve kaygan avını idare etmek için her iki tarafında keskin bıçakları olan uzun ve güçlü bir tasarı ile kolayca tanımlanabilir bir Kuştur . Albatros'un ayaklarının her birinde, her biri arasında perdeli deri bulunan üç ayak parmağı vardır. Diğer birçok Kuş türünden farklı olarak, Albatros'un arka ayak parmakları yoktur, çünkü bu deniz kuşlarının onlara ihtiyacı yoktur.

Albatros Kuşunun Yaşam Bölgeleri

21 farklı Albatros türünün tamamı, özellikle Güney Okyanusu'nda bulunan bazı türlerle birlikte, özellikle Pasifik'in güneyine dağılmıştır. Albatros, Atlantik'in kuzey bölgelerinde bulunmamasına rağmen, Kuzey Pasifik'te bulunan birçok türden biri, Albatroslar en yüksek seviyedeydi ve Galapagos Adaları'ndaki yuvalama yerleri buldular. Albatros, yaşamının çoğunluğu için havaya bağlı olduğu için birçok Kuş arasında benzersizdir. Albatroslar tüm hayatlarını dalgaların üzerinde kayarlar ve çok kısa bir sürede binlerce mil uçururlar. Üreme mevsimi boyunca, Albatros nihayet, genellikle Antarktika Tundra'nın içinde yer alan uzak, kayalık adaların uçurumlarında büyük kolonilere yuva yapan kuru toprağa geri döner.

Albatros Davranışı ve Yaşam Tarzı

Albatros'un konik kanatları, daha çok enerji kullanan uçmak yerine havada süzülme eğiliminde olduğu anlamına gelir. Albatros'un dinamik yükselme olarak bilinen bir uçan tekniği kullandığı bilinmektedir; bu, Albatros'un dalgalar üzerinde yükselen rüzgarlardan daha uzun süre boyunca ve gerçekten hiçbir şey yapmadan ekstra kaldırma sağlamak için kullandığı anlamına gelir. Albatros avını gökten gördüğünde, bir Balık'ı yüzeyden yakalamak için aşağıya süzüldüğünde veya bazen suya dalarak mükemmel bir görüşe sahiptir. Ayrıca karanlıkta bile avlarını ve üreme alanlarını tespit etmelerini sağlayan olağanüstü bir koku alma duyusuna sahip oldukları bilinmektedir.

Albatros Kuşlarında Beslenme

Albatros Kuşları, etçil bir Kuş'tur. Çünkü Albatros ların diyetleri yalnızca Balık ve diğer su hayvanlarından oluşur. Albatroslar Balık , Kalamar , Krill, Yengeçler ve diğer Kabukluları avlamak için, suya daldırarak ya da su yüzeyine takarak beslenirler. Su yüzeyinde veya yakınında yüzen hem leş hem de sığınağı yedikleri de bilinmektedir. Albatros'un mükemmel görüş ve kokusu, iyi tasarlanmış ve keskin gagası ile birlikte, bu hayvanın denizdeki bir yaşam için mükemmel bir şekilde uyarlandığı anlamına gelir. Civcivler, katı ve daha kaygan öğünler elde edinceye kadar ebeveynlerinin yüksek besleyici ancak kötü kokulu mide yağı ile beslenirler.

Albatros Kuşunun En Belirgin Özellikleri
Ömrü     :     12 - 40 yıl
Renk      :     Siyah, Beyaz, Kahverengi, Kırmızı, Sarı
Cilt tipi :     Tüyler
Boyut    :      0,9m - 1,3m
Kanat açıklığı : 2m - 3,4m
Ağırlık : 8kg - 10kg
Azami Hız : 64kph (
Diyet : etobur
Ana av : Balık, yengeç, kalamar
Avcılar : İnsanlar, Kaplan Köpekbalıkları
Yaşam tarzı : günlük
En belirgin özellik : Uzun, kanca uçlu gaga
Eğlenceli Bilgiler : Herhangi bir kuşun en büyük kanat açıklığı!

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...