Kutup Tavşanı

Kutup tavşanı

Kutup tavşanı , Kuzey Kutup Dairesinin kuzey bölgelerinde, ağırlıklı olarak Kuzey Amerika, Avrupa, Grönland ve Kuzey Kutbunda bulunur. Kutup tavşanı, Kuzey Kutbunda sıcaklıklarını ve yaşamaları için kamuflajlarını sürdürebilmelerini sağlayan, beyaz tüylere sahiptir. Kutup tavşanları, karda bulunan sürgünleri, tomurcukları ve meyveleri yer. 

Kutup tavşanı, Kuzey Kutup dairesi besin zincirinde hayati bir bileşendir ve böylesine sert bir ortamda gelişebilecek küçük memelilerden biridir. Kutup tavşanı, Kuzey Kutbu kurtları, tilkiler ve kutup ayıları gibi Kuzey Kutbu tundrasının daha büyük hayvanları için yaygın bir avdır . 

Kutup tavşanlarının renkleri tüm yıl boyunca kar olan uzak kuzeyde daima beyazdır. Kuzey Kutup dairesinin mevsimi olan kısımlarında, Kuzey Kutup tavşanı yaz aylarında beyazdan mavi-gri renge döner, ancak tüm yıl boyunca beyaz kuyruğunu koruduğu bilinir. 

Kutup tavşanı, yaklaşık 200 Kutup tavşanı bireyinden oluşan gruplar halinde yaşar. Bu büyük Kuzey Kutup tavşanı grupları , Kuzey Kutbu tavşanları, ısıyı korumak ve sıcak tutmak için bir araya toplandıkları için hayatta kalabilmek için  gerekli olanı elde etmek için birlikte kalırlar.

Kutup tavşanı

Kuzey Kutbu tavşanı , Kuzey Kutbu bölgesinde yiyecek ararken veya Kuzey Kutbu bölgesinde bir kazı kazıyorken , buzlu ve karlı koşullarda kazı yaparken Kuzey Kutbu tavşanına yardım eden uzun pençelere sahiptir. 

Kutup tavşanı tehdit altında olduğunu hissettiğinde çok hızlı bir hıza ulaşabilir. Kuzey Kutbu tavşan tehlike algılarsa , arka ayakları üzerinde durur ve bölgeyi inceler. Bir kanguruya benzer şekilde arka bacaklarından sekerek hareket ederek Kuzey Kutbu tavşanı çok hızlı bir şekilde kaçarak kendini korur.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...