Kılıçgaga Kuşu

Kılıçgaga Kuşu

Kılıçgaga Kuşu, dünyanın ılıman iklimlerindeki çamurluklar arasında bulunan bir tür gölet kuşudur . Dört farklı türü vardır.Kılıçgaga Kuşu genellikle bataklık, sulak alanlar ve bataklık dahil kıyıya yakın sulak habitatlarda bulunur . Kılıçgaga Kuşunun yaşam alanı ,Avrupa ve Asya'da bulunur.


Kılıçgaga Kuşu yiyecek yakalamak için su içinde bir yandan diğer tarafa süpürdüğü uzun ve ince, kalkık bir gagaya sahip olmasından dolayı çok belirgin bir görünüme sahip bir kuştur . Diğer avcılarda olduğu gibi Kılıçgaga Kuşu sığ bölgelerde avlanmasına yardımcı olmak için uzun bacakları ve perdeli ayakları vardır.

Kılıçgaga Kuşu
 

Kılıçgaga Kuşu, nispeten büyük ve kuvvetli bir kuş türüdür. Kılıçgaga Kuşu nispeten sosyal kuşlardır ve genellikle büyük sürülerle birlikte uçarken, avlanırken, göç ederken ve yuva yaparken görülebilir.Kılıçgaga Kuşu etçil bir hayvandır ve öncelikle hayatta kalmak için böcekler ve diğer küçük omurgasızlarla beslenir. Kılıçgaga Kuşuayrıca küçük balıklar, kabuklular ilede beslenir.
Kılıçgaga Kuşu, genellikle suya yakın, açık zeminde üreydikleri bilinmektedir. DişiKılıçgaga Kuşu, iki ay boyunca yumurtadan çıkıncaya kadar her iki ebeveyn tarafından kuluçkalanan 4 yumurta bırakır. Kılıçgaga Kuşu civcivleri, her ikisi de ebeveynleri tarafından 4-6 haftalık yaşlarda (yuvadan uzaklaşarak uçup ayrılıncaya kadar) emzirilir.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...