Porsuk

Porsuklar
Porsuklar Hakkında Genel Bilgi
 
Porsuklar, Avrupa ve Batı Asya ormanlarında yaşayan, kökleri ve meyveleri, solucanları ve böceklerle beslenerek yaşamlarını sürdürürler. Porsuklar, şaşırtıcı bir şekilde kısa sürede saatte 30 km hızla koşabilirler ve kurtlar, çakallar ve ayılar gibi daha büyük memelilerle başarılı bir şekilde kurtulabilirler!

Porsukların, köpeklere ve hatta insanlara karşı özellikle saldırgan olduklarını bilinir! Porsuk acı bir ısırık üretme yeteneğine sahiptir ve bazı porsukların bir tür kuduz taşıdığı da bilinmektedir. En çok bilinen porsuklar batı Avrupa'daki beyaz ve siyah çizgili porsuklardır.

Porsukların su samuru ve gelinciklerle ilişkili olduğu düşünülür ve genellikle yaklaşık bir metreye kadar boyları uzayabilir! Porsuklar genellikle bir labirente benzer tüneller içeren yeraltı yuvalarında yaşarlar. Yuvalarını kazarken porsanın tonlarca toprak çıkarabildiği düşünülüyor!

Sekiz farklı porsuk türü vardır ve bu porsuk türleri üç porsuk alt grubuna, Avrupa ve Asya'nın porsuklarına, Ratel porsuğu veya bal porsuğu ve Amerikan porsuğu olarak  gruba ayrılır. Asya kokuşmuş porsuk bir zamanlar porsuk olarak sınıflandırılmıştı, ancak bugün bu porsuk türünün kokarca ile  ilişkili olduğu düşünülüyor.

Porsuklar

Tipik porsuk türleri kısa bacaklara sahiptir ve porsuklar nispeten ağır bir yapıya sahip olma eğilimindedir. Porsukların alt çenesi ve  porsukların üst çenesine ifade edilir, bu da porsukların çenesini yerinden çıkarmanın neredeyse imkansız olduğu bilinmektedir. Bu, porsukların porsuk avına tutunmalarını çok kolay bir şekilde sürdürmelerini sağlar, ancak porsukların çene hareketini menteşe açma ve kapama ya da yandan yana kayma ile sınırlar.

Porsuklar

_______________________
Porsuk Hakkında Bilgi
_______________________
Sınıf : Memeliler
Besin : Etoburlar
Türü : Memeli
Boyut : 40cm - 75cm
Ağırlık : 11kg - 14kg
Azami Hız : 30km / s
Ömrü : 4 - 10 yıl
Yaşam tarzı : yalnız
Koruma Durumu : tehdit
Renk : Kahverengi, siyah, beyaz
Cilt tipi : Kürk
En tehlikeli düşmanı : kurt
Yaşam Alanı: Ormanlık ve Çit
Ana av : Solucanlar, Kökler, Meyveler
Avcılar : İnsan, Kartal, Yaban Kedileri
Ayırt Edici Özellikler : Düzleştirilmiş gövde ve uzun pençeler

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...