Kutup Kurdu

Kutup Kurdu

Kutup Kurdu, kurt menzilinin en kuzey kısımlarında, Kuzey Kutbu Dairesinde bulunur. Kutup Kurtları ağırlıklı olarak Kuzey Kanada ve Alaska'da, Grönland ve İzlanda'nın ve Kuzey Avrupa'nın bazı bölgelerinde yaşamaktadır.

Kutup Kurtları, yıl boyunca sıfırın altındaki sıcaklıklara dayanabilecek kadar çok yönlü ve uyarlanabilir hayvanlardır . Kuzey Kutup Dairesi'nde yaşayan Kutup Kurtları, on iki ayın beşini karanlıkta geçirir. 

Kutup Kurdu, çeşitli kemirgenler ve Kuzey Kutbu tavşanı avlar, ancak mümkün olduğunda karibu gibi daha büyük bir av alır. Kutup Kurdu misk öküzünü avlamak istediğinde, (Bir yetişkin misk öküzünü, bir Kutup Kurdu tek başına avlayamayacak kadar büyüktür.
) sürüler halinde toplanır ve bir ekip olarak sürüyü izole etmeye ve almaya çalışır. 


Kutup Kurdu

Kutup Kurdu genel olarak gri kurttan daha küçüktür. Normalde, yalnızca alfa erkek Kutup Kurdu ve dişi Kutup Kurdu ürer.Kutup Kurdu genellikle kaya çıkıntıları, mağaralar ve hatta sığ çöküntüler gibi yerleri yuva olarak kullanılır. 

Dişi Kutup Kurdu, Mayıs ve Haziran aylarında iki ya da üç yavru doğurur. Yani Kuzey Kutbu kurt yavruları, gri kurt yavrularından yaklaşık bir ay sonra doğururlar.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...