Appenzeller köpeği

Appenzeller köpeği

Appenzeller köpeği, doğası gereği bir hayvan sürü köpeğidir  ve bu nedenle Appenzeller her zaman yapacaklarını bilir. Bir çiftlik ortamında , koyun sürüsünü sürmek için koyun veya sığırların yönünü değiştirebilir. Yeterli egzersiz olmadan huzursuz olabilirler, bu nedenle bol oyuncak, alan, egzersiz ve dikkat gösterilmelidir. 

Appenzeller köpeği, İsviçre'de renklenen ve mizacına benzeyen, ancak büyüklüğü değişkenlik gösteren Büyük İsviçre Dağ Köpeği , Bernese Dağ Köpeği , Appenzeller ve Entlebucher Dağ Köpeği içeren Sennenhund köpek ailesinin bir parçasıdır. Bu köpekler başlangıçta genel tarım işlerine yardımcı olmak için kullanılmış, ancak bugün İsviçre dağlarının bazı bölgelerinde dağ kurtarma köpekleri olarak da kullanılmıştır. 

Appenzeller, olgun erkekleri yaklaşık 60 cm boyunda büyüyen Sennenhund köpek grubundaki daha küçük ırklardan biridir. Appenzeller, güzel bir üç renkli paltoya ve Bernese dağ köpeği gibi benzer ırklara kıyasla daha keskin bir yapıya sahipti. 

Tüm büyük, çok aktif çalışan köpeklerde olduğu gibi, Appenzeller cinsi, diğer köpekler ve insanlarla birlikte yaşamın başlarında iyi sosyalleşmeli ve evcil hayvan olarak güvenli bir şekilde saklanmaları durumunda düzenli aktivite ve eğitim sağlamalıdır. Cins standardına göre köpekler canlı, yüksek ruhlu ve yabancılardan şüpheleniyorlar.

Appenzeller köpeği

Köken:İsviçre
Ortalama boyutu:58 cm
Ortalama ağırlık:25kg
Ortalama ömrü:12 yıl
Renk:Siyah, tan, beyaz
Mizaç:Aktif, sakin, arkadaş canlısı ve ailelerinin koruyucusu

Eğitim:Erken yaştan itibaren eğitilmeli ve sağlam ve tutarlı bir eğitime en iyi şekilde yanıt verilme

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...