Yetişkin Köpeklerde Besleme




 


Gelişmiş köpeklerde en yüksek sağlık ve koşulda kalmasını sağlamak için dengeli bir beslenme gereklidir. Bunun için ihtiyaçları iyi belirlenmelidir.



Bir köpeğin ne ihtiyacı var ?

Köpeğiniz olgunluğa ulaştığında, düzenli bir beslenme rutinine geçme zamanı. En uygun vücut durumunu korumak için köpeğinizin diyetinin altı ana besin grubunun doğru dengesini içermesi gerekir:

• Proteinler
• Yağlar ve yağlar
•Mineraller
• Vitaminler
• Karbonhidratlar
•Su.


Kaliteli, imal edilmiş, eksiksiz bir evcil hayvan maması, köpeğinize bu temel besin dengesini sağlamalıdır. İster konserve ister kuru, ister ikisinin karışımı olsun, gerçekten kişisel tercih meselesidir. Tercih ! sizinki veyahut köpeğinizin.

Seçim için,

Evcil hayvan beslenmesindeki gelişmeler, köpeğinizin özel ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde eşleştirmek için tasarlanmış, ticari olarak üretilen köpek maması çeşitlerinin bulunduğu anlamına gelmektedir.

Ancak, bu cins ve boyutun bir fark yaratabileceğini unutmayın. Küçük ırkların her gün iki kat fazla kalori ihtiyacı olan daha hızlı bir metabolizması vardır. Daha büyük ırkların yanı sıra, daha büyük iştahları, kırılgan eklemleri ve kıkırdağı desteklemek için farklı bir mineral ve vitamin karışımından yararlanır.

Köpeğiniz özellikle aktif ise, özel olarak formüle edilmiş 'aktif' bir diyet düşünebilirsiniz. Bu, enerjinin gıdalardan salınmasına yardımcı olmak için B12 gibi daha yüksek seviyelerde yağ, protein ve vitaminler sağlayacaktır. Daha az aktif köpek daha az yağ gerektirir, bu nedenle ‘hafif’ formülünün beslenmesi kilo alımını önlemeye yardımcı olur.

Bazı köpekler, yiyecek gruplarına duyarlılık veya alerji geliştirir. Veterineriniz yardım için alternatif bir formül önerebilir. Belirli sağlık koşullarını tedavi etmek veya iyileşmeye yardımcı olmak için özel diyetler de mevcuttur.

Fakat köpeğinizin durumları önemli ölçüde değişmedikçe, düzenli beslenme rutininizi yetişkinliğin ilk günlerinden 12 ila 24 ay arasında, altıncı yılın sonuna kadar kırmanın bir nedeni yoktur.




Köpek besleme kontrol listesi


• Düzenli bir rutinin parçası olarak köpeğinizi günde bir veya iki kez besleyin. Doberman gibi derin göğüslü ırklar özellikle iki küçük öğünden faydalanacaklardır.
• Köpeğinizin tadı ve kokusunu doğru şekilde besleyebilmesini sağlamak için oda sıcaklığında yemek yapın. Konserve yiyecekleri besliyorsanız, açık bir kabın ısıtılması buzdolabından çıkarıldıktan sonra iki saat kadar sürebilir. Alternatif olarak, kısa bir süre için mikrodalgada ıslak yiyecekleri (kutudan) düşünebilirsiniz. Ancak çok sıcak veya çok soğuk olan yiyecekleri servis etmekten kaçının.
• Kuru tam bir gıda maddesi besliyorsanız, kuru ve temiz bir ortamda saklayın. Yeniden kapatılabilen ambalaj veya hava geçirmez bir kap, aromayı kapatarak lezzetli tutar.


• Köpeğiniz, ara vermeden ve yediğiniz yerden uzak bir yerde sakin bir yerde beslenmelidir. Kiremitli zemin veya hasır gibi kolayca temizlenebilen bir yüzeyde beslenmek her zaman iyi bir fikirdir.
• Çocukların yerken köpeğinize müdahale etmesine izin vermeyin ya da yiyecek çalmaya ve agresif davranmaya çalışan bir “avcı” olarak hata yapabilir. Birden fazla köpeğiniz varsa, zorbalık veya kavga etmekten kaçınmak için bunları ayrı ayrı besleyin.
• Köpeğinizi egzersizden hemen önce veya sonra beslememeyi deneyin. Birçok köpek, bağırsağın bükülmesine ve midenin bloke edilmesine karşı hassastır, bu da anında veterinerlik dikkati gerektirir. Her iki saatte bir zarafet tavsiye edilir.

Köpeğini ne kadar beslemelisin?

Paketin arkasındaki besleme kılavuzunu takip edin, ancak kılavuzun sadece bir fikir vermek için orada olduğunu unutmayın. Her köpek bir bireydir, bu nedenle en önemli husus, zayıf ve sağlıklı bir durumu sürdürmek için yeterli beslemektir. Daima bir bardak taze içme suyu sağlayın.

Bisküvileri veya ikramları beslerseniz, köpeğinizin ana öğünlerini buna göre azaltmayı unutmayın. İkramlar, köpeğinizin diyetinin% 15'inden fazlasını oluşturmamalıdır.

Köpek beslenmesinde neler tavsiye edilmez.

Birçok sahip olsa da, sonuç olarak iyi dengelenmiş bir diyet oluşturmak neredeyse imkansız olduğu için, köpek insan artıkları beslemek için tavsiye edilmez. Köpeğiniz kilo alacağınız için yağlı kazıma veya pişmemiş sebzeleri kesinlikle yemeyin. Çiğ et bakterilerle enfekte olabilir ve kemikler dişlere zarar verebilir ve bağırsakta tıkanıklıklara neden olabilir.

Ayrıca köpek kedi mamasını beslemek için ideal değildir. Kediler için tasarlandığından, doğru vitamin ve mineral dengesine sahip değildir.

 Asla köpekler çikolatayı, sistemlerine toksik olduğu için beslemeyin. Burada köpek beslemek ne hakkında daha fazla izleyin.

Köpek maması değiştirme

Tabii ki, yeni bir köpek mamasına geçiş yapmayı düşünmeniz gerektiğinde bazı durumlar vardır: tıbbi bir durum özel bir diyet gerektirebilir; Köpeğiniz birkaç kilo alıyor olabilir; Ya da her zamanki markasından çıkabilir.

 Köpekler genellikle diyetlerindeki değişikliklere karşı hassas olduklarından, mümkün olduğu kadar yumuşak bir geçiş yapmaya çalışın. Köpeğiniz yeni yiyeceği yiyene kadar, yedi ila 10 gün arasındaki oranın kademeli olarak artırılmasından önce, yeni gıdaları her zamanki markanızla karıştırın.
alemi-hayvan.blogspot.com


Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...