Yer domuzu

 İlgili resim

Yer domuzları (Aardvarks) Sahra'nın güneyinde yer alan Afrika'nın her yerinde farklı yaşam alanlarının bulunduğu küçük domuz benzeri memelilerdir . Çoğunlukla yalnızdırlar ve gündüzleri Afrika güneşinin ısısından korumak için yeraltı burçlarında uyurlar, daha serin akşamlar da yemek aramak için ortaya çıkarlar. İsimleri Güney Afrika'daki Afrikan dilinden alınıyor ve uzun burunları ve domuzsu bedenleri nedeniyle Dünya Domuzu anlamına geliyor. Yer domuzları, hayvan ailelerinde hayatta kalan tek tür oldukları için hayvanlar arasında eşsizdir. Yakın zamana kadar, yaygın olarak, armadillos ve pangolins gibi diğer böcekçilere çok yakın olduklarına inanılıyordu; ancak bu, filler olduğu düşünülen en yakın yaşayan akrabaları için geçerli değil.


Yer domuzları Anatomisi ve Görünüm

Yer domuzları, memeliler ve hayvanlar arasında bir dizi farklı hayvan türünün fiziksel özelliklerini sergiledikleri için eşsiz bir görünüme sahiptir. Orta boyda, tüysüz gövdelere ve uzun burnuna sahiptirler, bu da onları ilk başta belirgin bir şekilde domuz gibi gösterir.Hem sıcak güneşten koruyan hem de böcek ısırıklarından zarar görecek kalın bir derileri mevcuttur. Yer domuzları toz ve böceklerin burnuna girmelerini önlemek için burun deliklerini kapatabilirler. Tavşan benzeri kulaklara sahiptirler, fakat yeraltında iken kirlerin girmesini önlemek için düz olarak katlanabilirler. Yer domuzları, ayakları bacaklarının ön ayaklarından daha uzun olması gerçeği ile birlikte, ayakları her birinin üzerinde güçlü pençelere sahiptir, bu da onları güçlü ve yetenekli kazıyıcılar olmasını sağlar. Yaşamları boyunca çoğunu yeraltında ya da geceleri dışarıda avlayarak geçirdikleri için, görme keskinlikleri vardır, ancak avlarını bulmak ve potansiyel tehlikeyi algılamak için mükemmel koku duyularıyla çevrelerinde kolayca gezinebilirler.

Yer domuzları Davranışı ve Yaşam Tarzı

Yer domuzları, esas olarak sadece çiftleşmek için bir araya gelen ve asla büyük gruplarda bulunmayan yalnız hayvanlardır . Hem gündüz güneşinden hem de yırtıcılardan korumak için yeraltı yuvalarında yaşarlar. Yer domuzları, gece memelileridir , sadece gece ve gündüz örtüsünün güvenliğini, yiyecek ve su arayışına gittiklerinde, çoğu zaman en iyi termik tepecikleri bulmak ve mükemmel duyma ve koku alma duyusuyla seyahat ederler. Geniş bir tünel ağından oluşan geniş bir yuvaya sahip olmasına rağmen, Yer domuzları, orijinal konutlarına dönmek zorunda kalmadan kendilerini hızlı bir şekilde koruyabilecekleri küçük geçici yuvaları hızla kazabileceği bilinmektedir.

Yer domuzları Diyet ve Av

Yer domuzları karınca, termitler tercih edilen besin kaynağıdır. Buna rağmen, böcekler ve böcek larvaları gibi başka böcekler de yediği bilinmektedir. Yer domuzları, termit höyüklerinin daha sert dış kabuğunu çok verimli bir şekilde kırabilen güçlü uzuvları ve pençeleri olan insektivorlar olarak inşa edilmiştir. Höyüğün içine girdikten sonra, uzun ve yapışkan dillerini kullanarak böcekleri içeride toplayıp, çiğneyerek bütün olarak yiyebilirler.

Aardvarks ile ilgili görsel sonucu

Yer Domuzu Hakkında İlginç Gerçekler ve Özellikleri

Yer Domuzları, uzun, yapışkan dilini, termit höyüğünden veya yeraltı karınca yuvalarından bir gecede 50.000 insekt'e kadar geçirir. Onların solucan gibi dilleri aslında höyüğe daha fazla termitlere ulaşabilecekleri anlamında 30 cm'ye kadar uzayabilirler.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...