Afrika Pengueni

 Afrika Pengueni Ve Özellikleri
Afrika Pengueni , Güney Afrika kıyıları boyunca ve çevredeki adaların bir kısmında bulunan küçük ve orta boy Penguin türleridir . Afrika Pengueninin Güney Güney Amerika'da bulunan Humboldt ve Macellan Penguenleri ve Ekvator yakınındaki Pasifik Okyanusunda bulunan Galapagos Pengueni ile yakından ilişkili olduğu düşünülmektedir. Afrika Pengueni , Afrika Kıyısı'nda üreyen tek Penguen türü olduğu ve insanlar tarafından keşfedilen ilk Penguin türlerinden biri olduğuna inanılıyor.


Renk : Siyah, beyaz, gri
Cilt tipi : Tüyler
Boyut (H) : 60cm - 68cm
Ağırlık : 2kg - 5kg 
En Yüksek Hız : 20kph (12.4mph
Ömrü : 10-15 yıl

Afrika Pengueni , temiz siyah beyaz işaretleri ve keskin sivri bir siyah gaga ile oldukça farklı bir penguen türüdür . Afrika Pengueninde ayrıca siyah ayaklar ve beyaz göğsüne çarpan bir dizi nokta benzeri işaret vardır. Bunlar aynı insan parmak izine benziyor ve Penguen'e özgü olduğu söylenen dar bir siyah bantta Penguen in kimliğidir. Afrikalı Erkek Penguen genellikle dişilerden biraz daha büyüktür, ancak her ikisi de görünüşte oldukça benzerdir. Afrika pengueninin en belirgin özelliklerinden biri, gözlerinin üzerinde, ılıman iklimlerle başa çıkmalarına yardımcı olan pembe bezlerin bulunması. Afrikalı penguen ne kadar sıcak olursa, bu bezlere daha fazla kan gönderilir, böylece etraftaki hava tarafından soğutulabilir, bu da bu bezleri daha pembe yapar.

Afrika Pengueni Ve Özellikleri

Diğer Penguen türlerinde olduğu gibi , Afrika Penguenleri de inanılmaz derecede sürülebilir kuşlardır , yetişkinler ömür boyu süren çift bağlar oluştururlar (10 yıl kadar uzun süre). Afrika Penguenleri , genellikle temizlik amacıyla pratik değil, aynı zamanda parazitlerin giderilmesi ve hatta tüylerin yeniden düzenlenmesi için çift arasında sosyal bağı güçlendiren birbirlerini tımarlarken görülür. Dişi ve erkek Penguenler birbirleriyle eşek benzeri sesler kullanarak birbirlerini çağırdıkları için kurdukları gösteriler genellikle çok gürültülüdür. Afrika Penguenleri , kıyıdan sadece birkaç metre uzakta bir yüzme noktasına buluşur ve hem temizlenmek hem de sıcakta kendilerini serinletmek için düzenli olarak suya girerler.

Afrika Pengueni , diğer tüm Penguin türleri gibi, yalnızca deniz organizmalarından oluşan bir diyette hayatta kalan etçil bir hayvandır . Anchovies, Sardines, Horse Mackerel ve Round Herrings gibi balık tutkunları, normal yiyeceklerin yetersiz olduğu zamanlarda, Afrika Penguen diyetinin yanı sıra ara sıra Squid veya Crustacean'ı da oluştururlar. Afrika Pengueninin aerodinamik gövdesi, yiyecek için avlanırken yaklaşık 20 km / saat hıza ulaşabilen bir roket gibi suda yüzebilir. Afrika Penguenleri , bir seferde yaklaşık 2 dakika boyunca okyanus derinliklerine dalış yaparak avlarını yakalarlar. Penguenler yaklaşık 30 metrelik derinliklere inmelerine rağmen, su yüzeyinin altında 100 metreden fazla avlanmalarının görülmesi nadir değildir.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...