Siyam Kedisi

Siyam kedisi özellikleri

Siyam Kedileri, siyah aksesuarları ve mavi gözleri ile açık bir gece elbisesi içinde, zarif bir maskeli balo için giyinmiş görünüyorlar değilmi ? En iyi bilinen kedi ırklarından biri olan Siyam Kedisi meraklı, akıllı, vokal ve istekli. Bütün gün boyunca sizinle sohbet edecek bir kedi istersen, Siyam Kedisi mükemmel bir eş olabilir. 

 Gelin Siyam kedilerini yakından tanıyalım.

Aşağıda, Siyam Kedilerinin özelliklerini görmek okumaya devam ediniz...


Siamese Cats And Kittens Pictures

Siyam kedisi, Güneydoğu Asya'da günümüz de Tayland olarak bilinen Siyam'da kutsal tapınaklarda beslenen ve buradan tüm dünya ya yayılan kedi ırkıdır. Tayland dilindeki adı Wichien Maat'tır. Siyam kedileri kulakları, patileri, arka ayakları ve kuyrukları renkli noktaları olan açık renkli bir kürke sahiptir.

Siamese Cats And Kittens Pictures

Kişilik olarak

Siyam kedisi sadece güzel değil, aynı zamanda son derece zekidir. Diğer birçok akıllı ırkta olduğu gibi, Siyam da kendi arzularına sahiptir. Siyam sevgi dolu bir kedidir ve ebeveyni olduğu gibi ebeveyninin de  ona adanmış olmasını gerektirir.

Cins olarak orta büyüklükte kaslı ve sevimli.

Siyam Kedileri aşırı bir kedidir. Baş uzunluğu bir üçgendir. Uzun üçgen kulaklar, bu üçgenin devamı olacak şekilde kafanın üzerine yerleştirilmiştir.. Burun uzun ve düzdür. Bacaklar uzun ve ince. Kuyruk uzun ve bir noktaya doğru inceliyor. Gözler badem şekli ve parlak mavidir.


Siamese Cats And Kittens Pictures

Siyam Kralı'nın efsanevi tapınak kedisi Siyam ın özellikleri:

Ağırlık aralığı:

Erkek: orta: 8-12
Dişi: 8

 
Göz rengi:
Mavi
 
Otalama Ömürleri: 8-12 yıl

Maliyet / Sosyal / İhtiyaçları: Orta, Yüksek
Kuluçka Eğilimi: Düşük

Uzunluk: kısa
Özellikleri: pürüzsüz
Renkler: Çikolata, Mühür, Leylak, Mavi, Kırmızı, Krem, Açık kahverengi, Tarçın
Az Alerjik: Hayır
Genel Bakım İhtiyaçları: Düşüktür.

















Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...