Antilop

Antilop

Antilop, Afrika , Asya ve Amerika'nın bazı bölgelerinde bulunan geyik benzeri bir memelidir.
Her yıl boynuzlarını yenen geyiklerin aksine, antilop, sürekli olarak antilopların sürülerini savunmak veya diğer antiloplarla savaşmak için kullandıkları güçlü, kalıcı boynuzlara sahiptir. 

Bir antilop, esaret altında tutulduğunda daha uzun yaşadıkları biliniyor olsa da, vahşi ortamda 8 ila 10 yaşları arasında olma eğilimindedir. Bununla birlikte, birçok antilop birey, vahşi doğada yaşlanmaya devam etmeyecektir, çünkü antiloplar birçok büyük etçil memeli için anahtar bir hedefdir.

Antilop Afrika besin zincirini bir arada tutan birçok orta büyüklükteki memeliden biridir . Antilop yalnızca otların üzerinde otlayabilir, ancak aslanlar , sırtlanlar ve timsahlar gibi Afrika'nın büyük etobur avcıları için kararlı bir besin kaynağıdır. 

Antiloplar büyüklüklerine, yaşam alanlarına, sayılarına ve türlerine göre farklı savunma davranışları sergiler. Küçük antiloplar yoğun ormanlık bölgelerde yaşamaya eğilimindedir ve bu antilop türleri saklanarak kendilerini savunurlar. Ceylan büyüklüğündeki antiloplar koşar ve sıçrar, bazı antilop türleri ise kendilerine özgü davranışlarını sergiler. Büyük antilop daha büyük sürülerde toplanır ve grup savunması koşmalarına bağlıdır.

Antilop

Antilop, genellikle ormanlık, savan, otlak ovaları ve bataklıklar gibi geniş bir habitatta bulunur . Birkaç antilop türü , dağlarda ve kayalık fosillerde yaşamaya adapte olmuş, birkaç antilop türü de çöllere (hem sıcak hem de soğuk) adapte olmuş ve bir miktar antilop türü de yarı suda bulunur ve bu antilop bataklıklarda yaşar. 

Çiftleşmeden sonra dişi antiloplar, sekiz aya kadar sürebilen bir gebelik döneminden sonra, tek bir buzağı veya daha nadir olarak ikiz doğururlar. Bir anne ve onun yeni doğmuş buzağı, avcılara karşı savunmasızdır ve antiloplar bu süre boyunca hayatta kalmak için farklı stratejiler geliştirmek zorunda kalmışlardır. Çoğu antilop türü için , dişi yoğun örtüde doğum yapar ve beslenirken baldırdan çıkar. Buzağı aradığında annesine gelir ve beslendikten sonra buzağı yeniden saklanır. Bir zamanlar saklandığı yere, buzağı tamamen hareketsiz kalır ve sadece keşfedilmenin eşiğindeyse kaçar.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...