Mavi Rus Kedisi




Nazik ve sevgi dolu bir evcil hayvan arıyorsanız, Rus mavisi ailenize eklemek için mükemmel bir kedidir.

Mavi Rus Kedisi, son derece yoğun, yumuşak çift katından dolayı daha büyük görünüyor. Alerjisi olan anne-babalar için iyi bir seçim olabilir çünkü çok fazla tüy dökmez ve diğer kedi ırklarına göre alerjisi daha düşüktür.

Üçgen görünümlü başıyla, Rus mavisi uzun ve ince bir kedidir. Büyük kulakları, geniş alnı ve düz burnuyla iyi kemiklere sahip olması onu çok talihsiz bir hayvan yapıyor.

İnce olmasına rağmen, Rus mavisi çok güçlü ve kaslıdır, ancak kalın kılları sık sık boynu ve omuzlarını gizleyerek, çerçevesinin daha sağlam olduğu izlenimini verir. Uzun bacakları yüksek hızlarda koşmasına izin veriyor.


İlgili resim


Kişilik:

Rus mavisi, sahibini her yerde takip edecek, tatlı huylu, sadık bir kedidir, bu yüzden ön kapıda sizi selamlıyorsa şaşırmayın:)

Mavi Rus Kedileri evdeyken çok fazla oyun zamanına ihtiyaç duyuyorlar. Rus mavileri Eve gelen ziyaretiçlere utangaç olma eğilimindedir ve onlardan saklanabilir.





Beraber yaşamak:

Rus mavi kediler son derece zeki hayvanlardır ve fiziksel ve zihinsel uyarım gerektirir, bu yüzden onlara her zaman oyuncaklara erişim vermek önemlidir. Güçlü bir av içgüdüsü tutuyorlar, bu yüzden tüylü bir olta kamışı oyuncağı mavi için mükemmel bir oyun. Bu tür oyuncakların kedi korumalı bir yerde saklanmasını düşünün, çünkü: (a) kediniz onu parçalara ayırır ve (b) tüylerini ve / veya ipini yiyebilir, bunların hiçbiri sindirim sistemi için iyi değildir genel sağlık için.

Tarihçesi

Bu nadir ırk hakkında çok fazla şey bilinmemektedir; Ancak, Rus mavisinin kuzey Rusya'dan, özellikle Başmelek Adaları'ndan kaynaklandığına inanılmaktadır. Cat Fanciers 'Association (CFA)' ya göre, rivayete göre "Avrupa, 1860'ların ortalarında Rus mavi ırkları Rus Çarları tarafından tutulan kedilerden geliyordu. Rus mavisinin Rusya'nın kuzeyinden göç ettiği sanılıyordu. On altıncı yüzyılın başlarında, kaydedilen tarih, bu topraklar ile Britanya Adaları arasında ticaret gemilerinin geçtiğini ve Vikinglerin her iki bölgede de yüzyıllar önce faaliyet gösterdiğini, ancak on dokuzuncu yüzyıla kadar Rus mavi kedisinden hiç bahsetmediğini göstermektedir.

CFA'nın açıkladığı gibi, Rus mavisi kedisi 1875 yılında ilk resmi görünümünü çok gösterişli bir şekilde yaptı: Londra'daki Kristal Sarayında "Başmelek Kedisi" olarak sergilendi. Crystal Palace, Kraliçe Victoria'nın kocası Prens Albert'in önderliğinde, 1851 yılında Büyük Serginin yeri olarak inşa edildi ve daha sonra, Victoria Londra halkına ilgi duydukları eşyaları sergilemek için kullanıldı. uluslararası itiraz da yaptı. Ondokuzuncu yüzyılın ortalarına doğru, "kedi şovları" düzenli ve popüler olaylar haline geldi.

Böyle görkemli bir kedinin zarif, sofistike tavırlarıyla böyle kraliyet köklerine sahip olması sürpriz olmadı.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...