Fars Kedisi

 http://pulpbits.net/wp-content/uploads/2014/02/Cat-Breeds1.jpg

Fars kedisi, Birleşik Devletler'de en popüler kedi cinsinden evcilleştirilmiş bir kedidir. Onlar çok düz yüzleri ve yuvarlak kafaları ile ünlüdürler. Kısa bacakları ve uzun kalın kürkleride vardır.

Onlar nereden mi geldi?

İlk Fars kedileri..Siz tahmin ettiniz, bugün İran'ın Asya'daki ülkesi olan Persia. Onlar 1600'lü yıllarda Avrupa'ya geldiler ve bugünkü cinslere ulaşmak için yıllarca diğer kedilerle birlikte yetiştirildiler.


http://pulpbits.net/wp-content/uploads/2014/02/Persian-cats.jpg 
Fars kedileri ne tür?

Farsça kediler, siyah, leylak, kırmızı, krem, çikolata ve beyazın katı renkleri de dahil olmak üzere her türlü renge sahiptir. Onlar da sivri, kaplumbağa kabuğu, tekir ve Himalaya gibi çeşitli desenleri vardır. Aynı zamanda egzotik kısa tüyler gibi kısa saç modellerinin yanı sıra daha küçük oyuncak versiyonları da gelir.

O düz yüz

Persler düz yüzleri ile bilinir. Aslında 3 çeşit yüz vardır:
 

Kaliteyi Göster - Gösteri kalitesi yüzü, burnu çok az olan aşırı uç noktaya kadar en düzdür.
Doll Face (Damızlık Kalitesi) - Bebek yüzünün burnu biraz daha fazla ve çok yuvarlak.
Evcil Hayvan Kalitesi - Tipik evcil hayvanın burnu daha fazla olacak ve yüz mükemmel bir şekilde yuvarlak olmayacaktır. Bu, yüzün çok düz olması, kedinin nefes almasını zorlaştırabileceği ve solunum problemlerine yol açabileceği için iyi bir şeydir.

Mizaç

Persler genellikle sakin, kolay giden kedilerdir. Bazı kedi ırklarının aksine, insanın ilgisini ve sosyal yaratıkları severler. Bu belki de bu kadar popüler bir evcil hayvan türü olmaları. Onun mizacına daire  de yaşamak için iyi bir kedi yapar.


http://pulpbits.net/wp-content/uploads/2014/02/Golden-persian-cat1.jpg 
İyi bir evcil hayvan mıdır ?

Farsça kediler onları evcil hayvan olarak seven insanların çok sadık bir takibi var. Bakımı ve temizliği kolay olmak gibi niteliklerine sahipler. Onlar da çok sosyal ve dostça.


Dezavantajlar, telaşlı yiyiciler olabilir, adil bir şekilde tımarlama ihtiyacı duyarlar ve ayrıca yüksek bir böbrek hastalığı insidansına sahiptirler. Uzun katları nedeniyle, sık sık yıkanmalı ve her gün fırçalanmalıdır. Aksi takdirde kısa kırpılmış alabilirsiniz.



Farsça Kediler hakkında eğlenceli gerçekler

Fars kedisi, Fransız soylularının gözdesiydi.

Ortalama Farsça kedi yaklaşık 12 yıldır yaşıyor.
Kediler ve Köpekler filmindeki Bay Tinkles, bir Pers kedisi tarafından çalındı.
Bazen vücudun traş edildiği bir "aslan kesimi" ile yıkanırlar, ancak saç baş, bacaklar ve kuyruk etrafında uzun süre kalır.
Farsça kedilerin en popüler türleri Mavi Nokta, Mühür Noktası, Tortie Noktası ve Alev Noktasıdır.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...