Van Kedisi

 https://d20suvt5sog3wj.cloudfront.net/wp-content/uploads/2017/02/ourfriends4ever_turkish_van_cat_header_face.jpg?x10150

Van Kedisi, beyaz gövdeli, renkli başlı ve kuyruklu, çarpıcı, ipeksi bir kedidir. İsmine sadık kalarak, günümüz Türkiye’nin doğudaki Van Gölü bölgesinden bizleri selamlanıyor.

Tüm kediler kişilikleri ve görünüşleri bakımından benzersiz olsa da, hiçbir kedi Türk Van Kedisi kadar benzersiz değildir.



Van Kedisi ile kesinlikle hiçbir zaman sıkıcı bir an yoktur.


Birçok kedi ırkı gibi, hiç kimse Türk Van'ının gerçek kökenini bilmiyor. Efsaneye göre, Türk Van'ın ataları Nuh'un Gemisi'ne yelken açmışlardı. Bir kez tekne, Türkiye'nin doğusundaki İncil gemisinin efsanevi iniş yeri olarak hizmet veren volkanik bir dağ olan Ağrı Dağı'na ulaştığında, kediler çırpıldı ve kuru topraklar için yüzdü. Tanrı onları kutsadı ve ilahi dokunuşu beyaz katlarının imza renklerini geliştirmelerine neden oldu. Bu kediler, Türk Vanlı ırkının progenitörleri oldu.

Gerçekte, Türk Van ırkı muhtemelen orta ve güneybatı Asya'da gelişmiştir. Kürklü kedinin, yerli efsaneler, geleneksel halk şarkıları ve kediye ve sıra dışı işaretlerine gönderme yapan eski eserler sayesinde, nesiller boyunca nesiller boyu, Türkiye'nin en büyük gölü olan dağlık bir alan da olan Türkiye'nin izole edilmiş Göl Van bölgesinde yaşadığı düşünülüyor.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...