Akita Köpeği

https://www.con-akita.com/wp-content/uploads/2016/04/DSC1609.jpg

Akita Köpeği, ilk olarak 1600'lü yıllarda Japonya'da yetiştirildi ve orta ölçekli bir evcil köpek ırkıdır. Akita Köpeğinin adı Japonya'nın kuzey doğusundaki Akita Eyaleti'nden geliyor.Bu köpeğin, ilk olarak avlanma veya köpeklerle savaşma olarak yetiştirilip yetiştirilmedikleri konusunda hala tartışmalıdır. Buna rağmen, bu büyük cinsin, geyik ve Yaban Domuzu avcılığıyla yerel insanlara yardım etmek için yetiştirildiği ve  popüler hale gelmesiyle birlikte, Kurtlar ve Ayılar gibi büyük etoburlardan insanları korumak için yetiştirildiği teorisini destekleyen pek çok kişi vardır.Bugün, çoğunlukla avcıların ve batı da evlerde popüler bir yabancı ırk olarak sahiplerine yardımcı olarak beslenmektedir.

Akita Köpeğinin Fiziksel Özellikleri

Diğer bir çok Japon çalışma türü gibi, Akita orta uzunlukta bir üst tabaka ve onları sıcak tutmak için yumuşak bir alt kattan oluşan bir pelüş çift kat kürk içerir. Bu çift kat kürk rengi değişebilir ve aslında Akita'nın hipotermiyi geliştirmesini engelleyen ise suya dayanıklıdır. Akita, uzun olduğundan daha uzun, güçlü bir kaslı vücuda sahiptir. Köpeğin yüzüne derinlemesine yerleştirilmiş koyu üçgen gözlere sahiptir ve ağır bir üçgen kafaları vardır. Akita Köpeğinin kalın, güçlü uzuvları, özellikle avlanma sırasında kuvvetli bir hassasiyetle hareket etmesine izin verir ve hafif perdeli pençeleri, bu köpeği mükemmel bir yüzücü yapar. Akita'nın en ayırt edici özellikleri küçük, sivri kulakları ve neredeyse Köpeğin sırtını tamamen kaplayan kıvrımlı, kıvrık kuyruklardır.

Akita Köpeğinin Davranış Özellikleri

Akita Köpeğinin tarihsel olarak hem bir avlanma hem de bir savaş köpeği olarak yetiştirilmiş olması nedeniyle, doğal olarak saldırgan ve çok baskın olan hayvanlardır . Akitalar ilk üretilmelerinden bu yana çok az değişti, hane halkı fertleri hala günümüzde güçlü av içgüdüsü yaşıyor. Bu nedenle, deneyimsiz kişiler için değil, pek çok pozitif takviye ile sıkı ve tutarlı bir eğitim gerektiriyorlar. Akita'nın sert tedaviye kötü tepki verdiği de bilinmektedir. Akita Köpeklerş zeki ve sadık Köpekler olsalar da, efendilerine ve ailelerine karşı sevgi dolu, özverili ve naziktirler. Akita'nın iyi bir bekçi köpeği olduğu biliniyor, çünkü yabancı herhangi bir kişiye veya hayvana müsade etmiyor.

Akita Köpeğinin Belli Başlı Özelikleri


1930'larda Akita, yerli olmayan ırkların popülaritesinin artması nedeniyle Japonya'da çok nadirdi, sadece çok zenginlerin yetiştirdiği bir cins köpektir.. Ülkenin yerli ırklarını korumak için Japonya'da “ulusal bir hazine” olarak ilan edilmişler ve bu köpeğin bir hane de bulunmasının o ev halkının sağlıklı, iyi bir servet ve refahını simgelediği söylenir. Uzun ve kalın kürklerinden dolayı, Akita Köpeği yılda iki kez ağır bir şekilde, Birde yaklaşık 2 haftada bir kürklerinin matlaşmasını önlemek için her gün fırçalanması gerekiyor.



Alaskan Malamute Köpeğinin Ayırt Edici Özellikleri

Bölge :     Japonya
Ortalama boyu:     71cm
Ortalama Ağırlığı :     50kg
Ortalama ömrü :     10 yıl
Renk :     Kahverengi, beyaz, siyah, gri
Mizaç :     Akıllı, cesur ve korkusuz
Eğitim :     Orta - Sert
Ayırt edici özellikleri :     Sivri kulaklar ve yukarı doğru kıvrık kuyruk

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...