Alaskan Malamute Köpeği

Alaskan Malamute Köpeği Ve Özellikleri

Alaskan Malamute Köpeği, ağır yükleri çekebilen, aynı zamanda avlanmada yardımcı olabilecek ama aynı zamanda sert kış koşullarına dayanabilecek bir çalışan Köpek olmasını isteyen Mahlemutlar olarak bilinen bir Innuit kabilesi tarafından yetiştirildi. İyi bakılmış ve sevgiyle muamele edilmiş olmasına rağmen, Mahlemutlar tarafından ağır kızakların çekilmesi için çalışan bir cins olarak, mühürler avlamak için kullanıldı. 1900'lü yılların başında ABD'ye seyahat eden Alaskan Malamutes Köpeği, hızlı bir şekilde popüler bir çalışma ırkı haline geldi ve hatta Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı sırasında hizmette kullanıldı.


Alaskan Malamute Fiziksel Özellikleri

Alaskan Malamute büyük, Kurt gibi bir Köpek , ama onun görünüşüne rağmen, Alaskan Malamute bir Kurt bir melez değildir. Geniş ve ağır kemikli bir gövdeye sahitirler. Alaskan Malamute Köpeği, diğer kuzeyli yerli ırklar gibi, Alaskan Malamute'nin cildini hem sıcak hem de kuru tutarak, suya dayanıklı bir tabaka görevi gören kalın, çift kat bir kürke sahiptir. Bugün bu ırkın geniş bir dağılımı nedeniyle, Alaskan Malamute siyahdan griye kırmızı arasında değişen renklerde bulunabilir, ancak hepsi benzer ayırt edici beyaz işaretlere sahiptir. Başlarının üstünde dik duran, sivri uçlu bir baş ve kulakları var. Alaskan Malamut'un kuyruğu hafifçe tüylü kürkle belirgin bir şekilde kıvrılmıştır.

Alaskan Malamute Köpeğinin Davranış Özellikleri

Alaskan Malamute Köpeği, akıllı bir cinsidir ve küçük zihinsel veya fiziksel uyarımları varsa kolayca sıkılabilir. Başlangıçta, kuvvetli, ancak nazik kızaklı Köpekler olarak Innuit halkı tarafından yetiştirilmişlerdi, bu da istikrarsız bir hızda ağır yükleri kolaylıkla çekebiliyordu ve aynı zamanda uzlaşmaz kutup koşullarını idare edebiliyordu. Alaskan Malamute Köpeği sevecen, dost canlısı ve sadıktır, ve tamamen sahibine adanmıştır. Alaskan Malamutlar, çocuklarla ve diğer hayvanlarla iyi geçinirler, fakat genellikle diğer Köpek ırkları üzerinde hâkimiyet gösterirler. Eğitim sırasında biraz yavaş oldukları biliniyor, ancak bir kez aldıklarında, görevleri zorda olsa bir şekilde yerine getirebiliyorlar.

Alaskan Malamute Köpeğinin Belli Başlı Özellikleri

Malamute, genellikle uzun mesafeli kızak yarışlarında daha küçük ve daha hızlı ırklara karşı daha yavaştır, çünkü onların çalışma kullanışlılığı uzun mesafeler boyunca seyahat etmekle sınırlıdır, ancak yarış için gerekli olandan çok daha yavaş bir hızdalar. Malamute, orijinal biçimini ve işlevini koruyan en değişmemiş ırklardan biridir. Onların doğası gereği bekçi köpeği olarak kullanılmaz . Eğer ki Köpek sahibinin her komutuna uymuyorsa bir Köpekle baş edemiyuyorsa orsa, daha uyumlu bir cins seçilmelidir. Ancak, bu cins, insanın vahşi doğada yaşamakta olduğu, yaklaşık aynı büyüklükteki evcil hayvanlar tarafından çevrelenmiş uzun bir genetik temeli olduğu için, saf hayvanlardır.

Alaskan Malamute Köpeği Ve Özellikleri

Alaskan Malamute Köpeğinin Ayırt Edici Özellikleri

Bölge     :  Kuzey Amerika
Ortalama boyu :     63cm
Ortalama Ağırlığı :  38 kg
Ortalama ömrü :     14 yıl
Renk :     Beyaz, siyah, gri
Mizaç :     Sevgi dolu, arkadaş canlısı ve sadık
Eğitim :     Orta
Ayırt edici özellikleri : Sivri yüz ve kalkık kuyruk

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...