Timsahlar

Timsahlar Ve Özellikleri

Timsahlar, büyük sürüngenlerle aynı ailededir, ancak güney ABD ve Çin olan (Timsahın artık dünya üzerinde nesilleri tükenmek üzere olduğu bilinmektedir) sadece iki ülkeye özgüdür. Timsahlar, Timsah kuzenlerinden daha küçük olma eğilimindedir, ancak onları dünyanın en hızlı büyük sürüngenlerin den biri yapan karada 15mph hıza kadar hareket ettiği bilinmektedir.


Timsah Fiziki Özellikleri

Timsahlar çok büyük sürüngenlerdir , erkeklerin boyu 4.5 metreye kadar uzanmaktadır. Dişi Timsahlar ise toplam gövde ve kuyruk uzunluğu dahil 3 ile 3,5 metre kadar olduğu bilinir. Timsahların rengi sarıdan yeşile ve kahverengiye değişen zırhla kaplı bir gövdesi vardır ve yaşlılıkta renkleri neredeyse tamamen siyahlaşırlar. Timsah'ın kuyruğu inanılmaz derecede kaslıdır ve suda yüzmek için kullanır. Timsahların ayak parmaklarının arasına kayan kısa, kısa bacaklı bacakları vardır. Bu sadece yüzerken onlara yardım etmekle kalmaz, aynı zamanda çamurlu nehirlerde kolaylıkla yürümesini sağlar.

Timsahların Yaşam Alanları

Amerikan Timsahları, Güneydoğu ABD’de, Florida ve Louisiana’da, Georgia , Alabama ve Mississippi’nin güney kısımlarında, Güney ve Kuzey Carolina kıyılarında, doğu Teksas’da, Oklahoma’nın güney doğusun da  ve Güney’in güney ucunda bulunur. Arkansas. Amerikan Timsahlarının çoğunluğu Florida ve Louisiana'da yaşamakta ve iki eyalet arasında bir milyondan fazla timsah bulunduğunu düşünmektedir. Amerikan Timsahları, göletler, bataklıklar, sulak alanlar, nehirler, göller ve bataklıklar gibi, acı ve tatlı su ortamlarında yaşarlar. Güney Florida, hem Timsahların hem de Timsahların aynı yerde yaşadığı bilinen tek yer.

Timsahlar Ve Özellikleri

Timsahlarda Beslenme

Timsahlar, karada hareket ederken şaşırtıcı derecede tıknaz olan yalnız bir avcıdır. Oldukça yavaş olma eğilimindedirler, kaygan bankalar boyunca sürünerek veya göbeklerinde kayarak kendilerini hareket ettirirler. Bunlar, bölge bildirimi, bir eş bulma ve gençleri tehlikede olduklarını söyleyen anneler gibi farklı şeyleri temsil etmek için çeşitli sesler çıkardığı bilinen karasal hayvanlardır . Bununla birlikte, Erkek Timsahlar, bu kadar belirgin bir ses kutusuna sahip görünmüyor ve rekabet eden erkekleri savaştıracakları hırıltılı ve körüklü oldukları bilinen üreme mevsimi dışında çok az gürültü yapıyor gibi görünüyor.

Timsah genellikle yalnız bir avcıdır , ancak daha küçük ve daha genç olan Timsah bireylerin, özellikle avlanırken gruplar halinde kaldığı bilinmektedir. Timsah, balıkları , küçük memelileri ve kuşları yiyor, ancak Timsah'ın daha büyük hayvanlara saldırdığı da biliniyor. Yetişkin timsahların Geyik avladıkları ve küçük Timsahları öldürüp yedikleri iyi bilinmektedir. Bazı durumlarda, daha büyük timsahların Florida Panther ve Kara Ayıları avladıkları biliniyor ve timsahı çevreleri boyunca baskın avcı yapıyor.

Timsahların Varlığına Tehditler

Timsah, ortamında çok daha büyük hayvanları avladığı bilinen bir apeks avcısıdır . İnsanlar , neredeyse etleri ve çeşitli ürünlerin imalatında kullanılan eşsiz derileri için tükenmek üzere avlandıkları için yetişkin Timsahların tek avcısıdır . Küçük bebek Timsahları ise, Rakunlar , Kuşlar , Bobçatlar ve hatta diğer Timsahlar da dahil olmak üzere bir dizi türün avıdır . Bugün Kuzey Amerika'nın büyük bir bölümünde avcılıktan korunmasına rağmen, Timsahlar, doğal yaşam alanlarının kaybı ve sudaki yüksek kirlilik nedeniyle tehdit altındadır .

Timsahların İlginç Bilgileri ve Özellikleri

Timsah DNA'sının, dinozor zamanından önceki zamanlara kadar geldiği düşünülmektedir, yani Timsahlar, dinozorların yapamadığı her neyse hayatta kaldılar, bilimsel tahminler 150 milyon yıl önce türle ilk kez karşılaştı. Çin Timsahı şu anda sadece Yangtze Nehri Vadisi'nde bulunur ve Çin Timsahı, vahşi doğada bırakıldığına inanılan 100'den az Çin Timsahı ile aşırı derecede tehlike altındadır . Aslında dünyadaki hayvanat bahçelerinde yaşayan ve bugün vahşi doğada bulunabileceğinden çok daha fazla Çinli Timsah var. Timsahların avını ısırmak için mükemmel şekilde biçimlendirilmiş 80 dişe sahip oldukları bilinmektedir. Kaybedilen dişleri tekrardan çıktığı bilinmektedir.

Timsahın Koruma Durumu ve Bugünkü Yaşam Alanları

Amerikan Timsahı bir zamanlar Nesli Tehlike Altında olan bir türdü, ancak habitat koruması ve onları koruyan federal yasalar sayesinde, Florida ve Louisiana'daki popülerler ve bugün ABD’de olduğu düşünülen milyonlarca Timsah iyi bir durumda. Bununla birlikte, şu anda, esas olarak sulardaki ormansızlaşma ve kirlilik şeklinde habitat bozulması ile tehdit ediliyorlar. Bununla birlikte, Çin Timsahının öyküsü çok farklı, Yangtze Nehri Vadisi'nde bırakıldığı düşünülen 100'den az sayıları ile , bu tür vahşi tehlike altında ve ne yazık ki yok olma eşiğinde.

Timsahlar Ve Özellikleri

Yer :güney ABD ve Çin
Yaşam Alanı:bataklık ve bataklık
Renk :Yeşil, Gri, Siyah, Kahverengi, Sarı

Boyut:2,5 cm - 4,5 m
Ağırlık :181kg - 363kg
Azami Hız:24kph
Diyet:etobur
Av:Balık, yılanlar, kaplumbağalar
Avcılar:İnsan, Kuşlar, Rakun

Grup Davranışı:yalnız
Su türü:tatlı, acı
Ömrü:30 - 60 yıl

Tahmini Nüfus Büyüklüğü:1 milyon/100'den az
En Büyük Tehdit:Su kirliliği
En belirgin özellik:Kaslı kuyruk, toplam vücut uzunluğunun yarısı
Eğlenceli Bilgiler:İki göz kapağı seti var.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...