Basenji Köpeği

Basenji Köpeği

Basenji Köpeği, uyanık, şefkatli, enerjik ve meraklı bir köpek cinsidir. Oynamaya bayılır ve iyi bir evcil hayvanlığı yapar, düzenli olarak erken yaşta eğitildiğinde ve sahipleri çok sabırlı olduğu sürece. Çok zeki ve ayrıca yabancılarla karşı.

Basenji Köpeği biraz uzak, ama aynı zamanda insanlarla güçlü bağlar oluşturabilir. Canine olmayan evcil hayvanlara güvenilmemelidir. Genellikle sabırlı, fakat daha yaşlı, düşünceli çocuklar için en ideal. Basenji Köpeği yağışlı havayı sevmez. Her ne kadar bütün Basenji Köpeği tırmanmasa da, ırk tırmanmayı sever ve zincir tel çitleri kolayca aşabilir - bu köpeğin huyuna bağlıdır.

Basenji Köpeği

Basenji Köpeği kendi yollarına gitmekte çok akıllılar. Basenji Köpeği çok fazla havlamaması ve kendini bir kedi gibi temizleme özelliklerine sahiptir. Hızlı, huzursuz, oyunda yorulmaz ve sahibini oyuna dahil etmek olarak tanımlanabilir. Basenji Köpeği problemlerinin çoğu, mal sahibi ile evcil hayvan arasındaki uyumsuzluğu içerir. Sahipler sıfat sessizini gürültüsüz olmak yerine inaktif kılmakla hata yaparlar, böylece aktif, nispeten sessiz olsalar bile, köpek tarafından taciz edilirler.



 Basenji Köpeği Hakkında Genel Bilgi

Ortalama boyutu : 41 cm
Ortalama ağırlık : 11kg 
Ortalama ömrü: 12 yıl
Grup :Güney tazı
Renk :Kahverengi, tan, siyah, beyaz, altın
Mizaç : Sevgi, zeki ve eğlenceli

Eğitim :Bağımsız doğada onları inatçı kılabileceği için erken yaşlardan itibaren eğitilmeli.

Basenji Köpeği

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...