Köpek Bakımı Hakkında Bilgi




Köpek Bakımını Önemsiyorsanız bize kulak verin. Bir köpek, herhangi bir eve harika bir arkadaş, dost olabilir, ancak deneyimli bir evcil hayvan ebeveyniniz veya ilk kez evlat edinen biriyseniz, köpek arkadaşınızın sağlığını ve mutluluğunu en üst düzeyde tutmak önemlidir.



Aşağıda tüm köpek ebeveynleri için bazı yararlı ipuçları vardır.

Besleme

• Sekiz ila 12 haftalık yavru köpeklerin günde dört öğüne ihtiyacı vardır.
• Yavruları günde üç ila altı, aylık üç öğün besleyin.
• Yavruları altı aydan bir yıla günde iki öğün yeyin.
• Köpeğiniz ilk doğum gününe ulaştığında, yani 1 yılını doldurduğunda günde bir öğün genellikle yeterli olur.





• Daha büyük köpekler veya şişmeye eğilimli olanlar da dahil olmak üzere bazı köpekler için, iki küçük öğünü daha iyi beslemek daha iyidir.


Birinci sınıf kaliteli kuru yiyecekler, yetişkin köpekler için dengeli bir beslenme sağlar ve su, et suyu veya konserve yiyecekler ile karıştırılabilir.
Köpeğiniz süzme peynir, pişmiş yumurta veya meyve ve sebzelerden hoşlanır, ancak bu ilaveler günlük besin alımlarının yüzde onundan fazlasını toplamamalıdır.


Yavrular yüksek kaliteli, markalı bir köpek maması ile beslenmelidir (büyük ırklar için büyük cins yavru besinler). Bununla birlikte, "insan yiyeceklerini" sınırlayın, çünkü vitamin ve mineral dengesizlikleri, kemik ve diş problemleri ile sonuçlanabilir ve çok seçici yeme alışkanlıklarına ve obeziteye neden olabilir. Temiz, temiz su her zaman mevcut olmalı ve sık sık yemek ve su tabaklarını yıkadığınızdan emin olun.


Egzersiz

Köpeklerin kalori yakmak, zihinlerini uyarmak ve sağlıklı kalmak için egzersiz yapması gerekir. Bireysel egzersiz ihtiyaçları, cins veya ırk karışımı, cinsiyet, yaş ve sağlık düzeyine göre değişir. Egzersiz aynı zamanda köpeklerin can sıkıntısından kaçınmasına yardımcı olur ve bu da yıkıcı davranışlara yol açabilir. Gözetlenen eğlence ve oyunlar, evcil hayvanınızın içgüdüsel dürtülerini kazı, sürü, çiğneme, geri alma ve kovalamaya karşılar.





Tımar

Köpeğinizi temiz tutmaya ve sık sık fırçalayarak dökülmeyi azaltmaya yardımcı olun. Sıcak havalarda pire için kontrol edin ve günlük olarak işaretleyin. Çoğu köpeğin yılda birkaç defadan fazla yıkanması gerekmez. Banyodan önce, tüm paspasları paletten taraklayın veya kesin. Tüm sabunu dikkatlice temizleyin, ya da kir, sabun kalıntısına yapışacaktır.


Bir köpek ya da küçük bir köpek taşımak için, bir elinizi köpeğin göğsünün altına koyun, ya önkolunuzu ya da diğer elinizi arka bacakları ve tırmıkları destekleyin. Asla köpek yavrusu ya da küçük köpeğinizi asla ön ayak, kuyruk ya da boynun arkasından kaldırmaya ya da tutmaya çalışmayın. Büyük bir köpeği kaldırmanız gerekiyorsa, alttan kaldırın, göğsünü bir kol ve arka ucu diğeriyle destekleyin.


Klube


Evcil hayvanınızın tüm taslaklardan ve zeminden uzak, dinlenmek için sıcak ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır. Bir eğitim sandığı veya köpek yatağı, içine yerleştirilmiş temiz bir battaniyeye veya yastığa sahip olmak için idealdir. Köpeğin yataklarını sık sık yıka. Köpeğiniz açık havada çok fazla zaman geçirecekse, sıcak havalarda gölgelik ve bol miktarda soğuk suya ve soğukken sıcak, kuru, kapalı bir sığınağa sahip olduğundan emin olun.


Lisanslama ve Tanımlama


Topluluğunuzun lisanslama kurallarına uyun. Lisansı köpeğinizin yakasına eklediğinizden emin olun. Bu, bir kimlik etiketi ve implante mikroçip veya dövme ile birlikte, kaybolması durumunda köpeğinizin dönüşünü sağlamaya yardımcı olabilir.


Pireler ve Keneler


Sıcak mevsimlerde pire ve keneler için köpeğinizin günlük muayeneleri önemlidir. Pire bulmak ve kaldırmak için bir pire tarak kullanın. Pire ve kene kontrolü için birkaç yeni yöntem vardır. Bu ve diğer seçenekler hakkında veterinerinizle konuşun.


İlaçlar


Bir veteriner tarafından reçete edilmeyen köpek ilacınızı asla vermeyin.


Aşılama

Köpek Tedarik Kontrol Listesi

• Birinci sınıf kaliteli köpek maması ve ikramlar
•Yemek bulaşığı
•Su kovası
• Oyuncaklar, oyuncaklar ve güvenli çiğneme oyuncakları dahil olmak üzere daha fazla oyuncak
• Pire tarağı dahil olmak üzere fırçalama için fırça ve tarak
• lisans ve kimlik etiketi ile yaka
• Tasma
• Taşıyıcı (küçük köpekler için)
• Eğitim sandığı
• Sıcak battaniye veya havlu ile köpek yatak veya kutu
• köpek diş fırçası


Kakada Kepçe


Güvende, çitle çevrili bir alanda bulunmadıkça, dışarıda olduğunuzda köpeğinizi bir tasma üzerinde tutun. Köpeğiniz bir komşunun çimlerinde, kaldırımda ya da başka herhangi bir kamusal alanda defekte ederse, lütfen onu temizleyin.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...