Kedi Bakımı Hakkında Bilgi



Kedi Bakımı Hakkında Genel Bilgi

Son zamanlarda ailene bir dost arkadaş ekledin mi? Tebrikler:) Yeni kedinizi evinizde bulundurmaktan heyecan duyacağınızı biliyoruz. Bir kediyi kabul etmeyi düşünüyorsanız, lütfen yerel barınağınızı ziyaret edin. Bölgenizdeki evlat edinilebilir kedilerimizin dizinine göz atmanızı veya aramanızı başlatmak için bulunduğunuz şehrin barınaklarını kullanmanızı öneririz.


Yeni kedi ebeveynleri ve evcil hayvan bakımı becerilerini geliştirmek isteyenlere faydalı ipuçları için okumaya başlayın.

Temel Bakım

Besleme


Islak vs kuru kedi maması kahraman

Yüksek kaliteli, kedi maması almanızı öneririz. Veterineriniz yeni aldığınız  kedinizi veyahut yavru kedinizi değerlendirip en iyi beslenme şeklini yaşı, aktivite düzeyi ve sağlık gibi faktörlerini belirleyebilecektir.

• Kediler kalp ve göz sağlığı için taurin, esansiyel bir amino asit gerektirir. Seçtiğiniz yemek, kedinizin veya yavrularınızın yaşam evresi için dengelenmelidir. Düzgün dengeli besinler taurin içerecektir.
• Her zaman temiz, temiz su sağlamanız ve kedinizin su çanaklarını her gün yıkamanız ve yeniden doldurmanız gerekecektir.
• Tedaviler diyetin% 5-10'undan daha fazla olmamalıdır.
• Birçok insan bebek mamasını, yiyecekleri reddeden veya iyi hissetmeyen bir kediye veya yavruya besler. Lütfen dikkatlice etiketler okuyun: Eğer bebek maması soğan veya sarımsak tozu içeriyorsa, evcil hayvanınız zehirlenebilir.
• Anoreksiya, ishal, kusma veyahut uyuşukluk belirtileri iki günden fazla devam ederse, mutlaka evcil hayvanınızı veterinerinize götürün.

Genel Kedi Bakımı




Tımar

Kedilerin çoğu nispeten temiz kalır ve nadiren banyoya ihtiyaç duyarlar, ancak kedinizi düzenli aralıklarla fırçalayıp taraklamanız gerekir. Sık fırçalama, kedinizin paletinin temiz kalmasına yardımcı olur, dökülme miktarını azaltır ve kıl yumakları insidansını azaltır.

Tutma

Kedinizi almak için, bir elinizi ön bacakların arkasına ve arka kısmın altına koyun. Yavaşça kaldırın. Asla bir kediyi boynun ya da ön bacakların kenarına almayın.

Barınak

Evcil hayvanınızın evinizde uyku ve dinlenme için kendi temiz ve kuru bir yeri olmalıdır. Kedinizin yatağını yumuşak, sıcak bir battaniye veya havlu ile hizalayın. Yatakları sık sık yıkadığınızdan emin olun. Lütfen kedinizi kapalı tutun. Açık kediler kapalı kediler kadar uzun süre yaşamazlar. Açık kediler arabalardan ezime veya diğer kediler, rakunlar ve serbest dolaşan köpeklerle savaşma riski ile tehlike altındadır. Çakalların kedileri yediği bilinmektedir. Açık kedilerin pire veya keneler ile enfekte olduğu ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma olasılığı daha yüksektir.

Kimlik

Dışarıda izin verilirse, kedinizin bir güvenlik bileziği ve bir kimlik etiketi takması gerekir. Elastik panelli bir emniyet bileziği, kedinin bir şeylere yakalanması durumunda kedinizin gevşemesine izin verecektir. Hem iç hem de dış mekan kedileri için, bir ID etiketi veya implante edilmiş bir mikroçip, kedinizin kaybolması durumunda geri gönderilmesini sağlayabilir.

Çöp Kutusu

Tüm kapalı kedilerin, sessiz ve erişilebilir bir yere yerleştirilmesi gereken bir çöp kutusuna ihtiyacı vardır. Çok katlı bir evde, kat başına bir kutu tavsiye edilir. Kesinlikle gerekli olmadıkça kutuyu hareket ettirmekten kaçının, ancak bunu yapmanız gerekiyorsa, kutuyu günde birkaç inç hareket ettirin. Kedilerin dağınık, kokulu bir çöp kutusu kullanamayacağını unutmayın, bu yüzden günde en az bir kez kutudan katı atıkları alın. Her şeyi dökün, hafif bir deterjanla yıkayın ve haftada en az bir kez doldurun; topak çöpü kullanıyorsanız bunu daha az sıklıkta yapabilirsiniz. Çöp kutusunu temizlerken amonyak, deodorant veya kokuları, özellikle limon kullanmayın. Kediniz bir çöp kutusu kullanmazsa, lütfen veterinerinize danışın. Bazen bir çöp kutusunu kullanmayı reddetmek, tedavi gerektiren tıbbi bir duruma dayanır.

Tırnak Bakımı

Kedilerin tırnaklarının törpülenmeye ihtiyacı vardır! Bir kedinin tırnakları kesilip törpülendiğinde , eski dış tırnak kılıfı çekilir ve altındaki keskin, pürüzsüz pençeler açığa çıkar. Kedinizin tırnaklarını her iki üç haftada bir kesmek, onları nispeten körler ve hem insanların hem de mobilyaların kollarına zarar verme ihtimalini azaltacaktır. Kedinizin, tırnaklarını en az üç milimetre kesin. Kedinize sağlam bir tırmalama postuyla sağlayın. Direk ayrıca kullanım sırasında sallanmayacak kadar sağlam olmalı ve sisal, çuval bezi veya ağaç kabuğu gibi sert malzemelerle kaplanmalıdır. Birçok kedi de tırmalamak pedleri sever.

Sağlık

Kediniz, en az yılda bir kez muayene ve yıllık çekimler için veteriner hekimi görmeli ve hasta ya da yaralıysa hemen veterine götürmelisiniz.

İlaçlar ve Zehirler

Bir veteriner tarafından reçete edilmemiş olan kedi ilacınızı asla vermeyin.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...