Soğuk Havalarda Kedilerin Bakımı

sickcat

Soğuk havalarda kedinize bakmak için ek adımlar atmanız önemlidir. Kediler, soğuk havaya iyi adapte olsalar bile aşırı hava şartlarına maruz kaldıklarında yine de hasta olabilirler.

Soğuk Havalarda Kedilerin Bakımı

İşte soğuk havalarda kedinize bakmak için beş ipucu:
1. Kedinizin sağlığını kontrol edin

Sıcaklık 0 ° C'nin altına düştüğünde, kedinizin dışarıda uzun süre geçirmesi durumunda donma ve hipotermi riski altında olabilir. Kontrol edilmeyen hipotermi ciddi sonuçlara yol açabilir, bu nedenle kış aylarında iyi durumda olduklarından emin olun.

Yağmur yağdığında kedinizi kurutun. Evin içine ya da belirli açık hava kedilerine geri dönebilmelerini sağlayın, havalar kötüleştiğinde bir yere sığınabilirsiniz. Yaşlı ve kısa saçlı kediler soğuktan daha fazla etkilenir. Düşük sıcaklıklar, dışarı çıkmak istemeyen artritli evcil hayvanlar için çok acı verici olabilir. Açık kediler için kapalı bir çöp tepsisi oluşturun ve yiyecek ve su ile özel alanlar yapın. Bu dışarı çıkmanın gerekliliğini ortadan kaldırabilir. Yiyecek ve çöp tepsilerini ayrı tutmayı unutmayın ve tüm kedileriniz için yeterli besleme alanı olduğunuzdan emin olun.

Bu soğuk havalar da düzenli kapalı oyun zamanlarında oluşturabilirsiniz. Bazı kedi oyun için mobilyaları yıpratır. Bu sebebten kovalamak ve avlanmak oyunları oynamak için bu alan yardımcı olacaktır.

Kediniz aşırı havalarda uzun bir süre dışarıda kalmışsa, sağlık kontrolü için veterinere götürün.


2. Bir sığınak

Kediler geceleri keşfetmeye eğilimlidir. Sahibi yatmaya gittiğinde, kedi kanadı olmayan açık kediler sabaha kadar ılık evlerine giremezler. Sıcaklıklar, gece ortasındaki en düşük seviyelerde olduğundan, her zaman sıcak bir barınak olduğundan emin olun. Kediniz iç mekanı tercih ediyorsa, yatmadan önce onların evde ve güvende olduğundan emin olun.




Bir barınak veya battaniye ile dolu bir kutu gibi açık korunaklı bir alan, evcil hayvanınızı kuru ve sıcak tutmalıdır.

3. Tatlı su
Evcil hayvanınızın suyunu düzenli olarak soğuk havalarda donmayacak şekilde değiştirin. Tatlı su olmadan, kediler oluklardan ve su birikintilerinden içecektir. Bunlar bazen, özellikle antifriz düzenli olarak kullanıldığında, kış aylarında zehirli kimyasallar içerir.


4. Aracınızı kontrol edin

Soğuk havalarda, kediler uyumak için sıcak noktalar ararlar. Araba motorları etrafında sıcaklık bulmaya eğilimlidirler, bu nedenle herhangi bir uyuyan kedi için arabanızın ve kaputunuzun altına bakın.

5. Kimyasallara karşı dikkatli olun

Soğuk aylarda aracınızda antifriz kullanıldığında, kimyasalları evcil hayvanlardan uzak tutun. Antifriz, tadı tatlı olsa da, ölümcül ve daha iyi bilmeyen evcil hayvanlar da içmeyi isteyecektir.

Evcil hayvanınız denge, kusma ve uyuşukluk gibi zehirlenme belirtileri gösteriyorsa, hemen veterinerden yardım isteyin.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...