Akbaş Köpeği


Akbaş köpekleri Ve Özellikleri

Akbaş köpekleri, Türkiye'nin batısındaki ovalara ve dağlara özgü, büyük, beyaz bir evcil köpek türüdür.Akbaş köpeği bir bekçi köpeğidir.

Bundan yaklaşık 3,000 yıl önce çobanlar tarafından koyun sürüsünü koruyabilen beyaz renkli bir ırk olarak yetiştirildi. Bu özel seçimin renkteki nedenleri bilinmemekle birlikte, Kurt gibi bir aç yırtıcıyla karıştırılmamasını sağlamak için beyaz bir bekçi köpeğinin istendiğine inanılmaktadır. Akbaş eski bir yerli köpek türüdür ve İtalya ve Macaristan'da benzer ırklardan türemiş olduğu düşünülse de, kesin ataları gerçekten bilinmemektedir. Bu diğer kıta muhafızı Köpekler, ancak, Asya'nın bazı bölgelerinden Avrupa'ya getirildiği düşünülüyordu.

Akbaş Köpeği, dağlarda Koyunun korunması için mükemmel bir şekilde yetiştirilmiş büyük ve güçlü bir Köpek ırkıdır. Ara sıra açık kahverengi lekeleri olan beyaz renkte kısa ve orta uzunlukta bir renge de sahiptir. Akbaş ırkı çok güçlü bir vücud, kısa bir boynu ve geniş, kavisli ayakları ile birlikte büyük bir kafası ve güçlü çeneleri vardır. Akbaş köpeğinin kuyruğu sadece uzun ve kavisli değil, aynı zamanda uzun tüylü kürklerle kaplı olduğu için, bu tür çok farklıdır. Akbaşlar kalın dolgulu ayaklara ve altın renginden koyu kahverengiye kadar değişen badem şeklindeki gözlere sahiptir.

Akbaş köpekleri Ve Özellikleri

Akbaşlar, yabani hayvanlardan sürülerini korumak için çobanlar tarafından yetiştirildi, bu yüzden doğal olarak baskın ve saldırgan bir cinstir. Bugün Çobanların en ilkel bekçileri olan Köpekler'dir. Ve bu nedenle sağlam ve tecrübeli bir sahibi gerektirir. Bununla birlikte, hayvanları ve insanları korumak için hayatlarını tehlikeye atan akıllı ve cesur hayvandır Akbaş..  Tamamen sadık ve sahiplerine adanmış ve genellikle sahibinin huzurunda olmayan yabancıları şüpheli olarak gören çok sadık bir ırktır. Sürüsünün tehdit altında olduğunu hissettiğinde, acil durumlarda hızlı ve yardımsız olarak yanıt verdiği bilinen güçlü ve koruyucu içgüdüleriyle haraket eder.

Akbaş köpekleri Ve Özellikleri

Akbaş Köpeğinin Bazı İlginç Gerçekleri Ve Özellikleri

Akbaş Köpeği, evcil köpekler gibi sakin ve temiz bir cinsi olarak bilinir ve evin içinde ve dışında mutlu bir şekilde yaşar. Kürkleri de diğer ırklara göre çok az kokuya sahiptir. Ayrıca güçlü anne içgüdülerine sahip oldukları ve yeni doğan danalarını temizlemede Koyuna yardım ettiği gözlemlenmiştir. Türkiye de Akbaş demek , “aklı başında” anlamına gelen akbaş kelimesinin ismini almıştır. Akbaş cinsi ilk olarak, 1970'lerde Türkiye'den ABD'ye 40 Köpek ithal edildiğinde bir evcil hayvan olarak popüler hale geldi. Bu Akbaş bireylerinin bugün tüm nüfusun ataları olduğu düşünülmektedir.

Akbaş hakkında bazı bilgiler.

Ortalama boy      :  86 cm (34 inç)
Ortalama Ağırlık : 63 kg (140 lbs)
Ortalama ömrü    : 11 yıl
Renk                    :  Beyaz Kahverengi
Mizaç                   :  Sakin, bağımsız, cesur ve koruyucu
Eğitim                  :  Zor
Ayırt edici özellikleri : Büyük baş ve güçlü çeneler.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...