Amerikan Eskimo Köpeği

Amerikan Eskimo Köpeği Ve Özellikleri

Amerikan Eskimo Köpeği, ismine rağmen aslında Almanya'ya özgü olan küçük ve orta ölçekli bir yerli köpek cinsidir. Yakın zamana kadar Alman Spitz ve Amerikan Eskimo Köpeği aynı cins olarak kabul edildi, ancak ikisi arasında ince farklar olduğu için ayrı ayrı kayıt altına alındılar. Amerikan Eskimo Köpeğinin bugün üç farklı türü vardır; bunlar oyuncak, minyatür ve standart versiyonlarıdır. Boyutları farklı olsa da, görünüm ve mizaçta neredeyse aynıdırlar. 


Amerikan Eskimo Köpeği Ve Özellikleri

Amerikan Eskimo Köpek Fiziksel Özellikleri 

Amerikan Eskimo Köpeği, kare gövdeli ve kama biçimli başlı, küçük ve kompakt bir yerli cinstir. Neredeyse her zaman dik olan küçük, sivri kulakları ve kahverengi gözü genel olarak siyah bir burnu vardır. Amerikan Eskimo Köpeğinin en belirgin özelliklerinden biri, yerlerinde oldukça uzun olan güzel, kar beyazı tüyleridir. Amerikan Eskimo Köpeği, dış tabakayı oluşturan daha uzun, kaba tüyleri olan, yumuşak, yoğun bir alt kattan oluşan kalın bir çift kat kürk içerir. Amerikan Eskimo Köpeğinin kuyruğu uzun ve yukarı doğru kıvrımlıdır ve uzun, beyaz tüylerle kaplıdır. Cins cinsine (oyuncak, minyatür veya standart) bağlı olarak boyları 23 cm ile 43 cm arasında değişir.

Amerikan Eskimo Köpeği Ve Özellikleri

Amerikan Eskimo Köpek Davranışı ve Mizaç

Amerikan Eskimo, Birleşik Devletler'deki hanelerde giderek daha popüler hale gelen, sevgi dolu bir cins. Onlar çeşitli evlerde ve dairelerde kolayca yaşadığı bilinen sert ve uyarlanabilir Köpeklerdir . Amerikan Eskimo Köpeği son derece uyanıktır ve yaklaşan herhangi bir yabancıya sahibini uyarmak için havlaya cağı için keskin bir bekçi köpeği yapar. Doğada doğal olarak eğlenceli oldukları ve her zaman mutlu etmeye istekli oldukları için küçük çocuklarla iyi oldukları bilinmektedir. Amerikan Eskimo Köpeği, bekçi köpekliği, narkotik tespiti için kullanılan çok zeki bir köpektir. Amerikan Eskimo Köpeği , İnsanlara eşlik etmeyi de başarır, ancak açıkça baskın bir sahibi yoksa davranış sal sorunlar ortaya çıkabilir. 

Amerikan Eskimo Köpeği İlginç Bilgiler ve Özellikler 

Adına rağmen, Amerikan Eskimo Köpeği'nin Eskimo ve Inuit Köpekleriyle hiçbir bağlantısı olmadığı düşünülmektedir. 1913 yılında Alman kökenlerinden dolayı cinslere yönelik ayrımcılığı önlemek için Amerikan Eskimo olarak değiştirildiler. Amerikan Eskimoları olarak adlandırılmalarının en muhtemel sebebinin karlı beyaz kürkleri olduğu düşünülmektedir. Amerikan Eskimo Köpeği , Barnum ve Bailey Circus'ta bir dizi oyunculukta rol oynadıktan sonra giderek daha popüler bir ırk haline geldi. Müziğe dans etmek ve palyaçolarla etkileşmek gibi bir takım hileler tamamlanabilirdi, ama gerçekte bir isim yapan, Amerikan Eskimo Köpeği'nin sıkı ipte yürüyen ilk Köpek olduğu gerçeğidir.

Amerikan Eskimo Köpeği Ve Özellikleri

Köken : Almanya
Ortalama Boyut:Ortalama boyut
Ortalama ağırlık:9kg
Ortalama ömrü:15
Renk:Beyaz
Mizaç:Akıllı, uyanık ve arkadaş canlısı
Eğitim:Oldukça kolay

Ayırt Edici Özellikler:Parlak, beyaz kürk ve sivri uçlu kulaklar

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...