İskoç Scottish Fold Kedisi

 

İskoç Scottish Fold Kedileri

Kısa bir açıklama.

İskoç fold ırkını tanımlayan özellik kulakların ileriye doğru katlanmasıdır. Bu katlanma, kıkırdağın normal olarak kulağı destekleyecek gelişimsel bir anormalliği olan osteokondrodisplaza bağlı olmaktadır. Osteochondrodysplasia ayrıca vücutta başka yerlerde kıkırdak ve kemik gelişimi üzerinde yıkıcı etkilere sahiptir.


İskoç kıvrımları, 1960'lı yıllarda İskoçya'da, kulaklarının ileriye doğru katlandığı, doğal çiftlik kedileri ve İngiliz Shorthairs'e sahip bir kedinin çiftleşmesinden doğmuştur. Cins, birkaç yıl sonra Büyük Britanya'nın Cat Fantezi yönetmenliği tarafından tanındı. Bununla birlikte, 1974'te, ırkta belirgin olan uzuvların ve kuyruğun deforme olması nedeniyle tanınan ırklar listesinden çıkarılmıştı. Uluslararası kedi fantezi bir toplum olan Fédération Internationale Féline tarafından da yasaklandı. ABD'de ve dünyanın başka yerlerinde yetiştiriciler, ırkı sürdürmeye devam etmiştir.

Etkilenen kediler, kısa geniş ekstremite ve kısa, esnek olmayan bir kuyrukla birlikte büyük ölçüde deforme olabilir. Kütleli, şişmiş el bileği (karpal) ve ayak bileği (tarsal) eklemleri, anormal yürüyüşleri vardır ve hareket etmek ve atlamak konusunda isteksizdirler. Ciddi etkilenen bireyler sakatlanır ve yürüyemez.

Bazı heterozigot bireylerde durum çok hafif olabilir, ancak diğerlerinde ağrı ve sakatlığa neden olan önemli eklem hastalığı ve deformite olabilir.



Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...