Habeş Kedisi


İlgili resim

Habeş Kedisi'nin, Eski Mısır döneminde meydana gelen Habeş Kedisinin ilk evcilleştirilmesi olarak, dünyanın en eski evcil Kedi ırklarından biri olduğu düşünülmektedir. Nil Nehri kıyısındaki tüccarlar tarafından satın alındığı ve satıldığı varsayıldığı ve Afrika Yabani Kedilerin (tüm yerli Kedilerin atası) yerli habitatlarında yaşadığı düşünülmektedir. Habeş Kedileri benekli bir görünüm kazandıran ticked kürküyle en kolay şekilde tanınmasıdır.


Habeş Kedisi Ve Özellikleri


Habeş Kedileri birçok evcil kedi ırkına kıyasla daha vahşi bir görünüme sahiptirler. Habeş Kedisi, geniş kafasının üzerinde büyük kulaklara sahiptir (yani fantastik işitmeye sahiptirler) ve Habeş Kedisinin büyük badem şeklindeki gözleri, bugün bu cins için hala farklıdır.Habeş Kedisi, uzun ve kaslı ve ince gövdeli, nispeten kısa kuyruğu olan orta boyda bir kedidir. Bugün Habeş Kedileri, maviden leylaktan kırmızına çeşitli farklı renklerde bulunabilse de, Habeş kedileri yoğun, ipeksi tüyleri aslında gümüş ya da açık renktedir.

İlgili resim 

Habeş Kedisinin davranış ve mizaç

Habeş Kedisi son derece zeki ve eğlenceli olduğu bilinir ve Habeş Kedisinin tabiatı gereği oyun oynamayı çok severler ve  oturmak neredeyse imkansız olduğunu görüyoruz.. Habeş Kedilerin son derece sadık ve itaatkâr kediler olduğu biliniyor. Habeş Kedisi görünüşte olduğu kadar mizacında da vahşidir ve bu Kedileri doğal olarak iyi bir avcı haline getirme eğiliminde olan aktif kalmanın yanı sıra çok fazla ilgi görmekten de keyif alır.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...