Sakallı Ejder Hayvanı

 Sakallı Ejder Hayvanı

Sakallı Ejder Hayvanı (aynı zamanda ejderha olarak da bilinir) Avustralya'da doğal olarak bulunur, ancak sakallı ejderhalar dünyanın birçok yerinde egzotik evcil hayvanlar olarak tutulur.

Ayılar

Ayıların, Özellikleri Nelerdir ? Yaşam Alanları

 Ayılar

Ayılar, tüm dünyada bulunan memeliler gibi büyük köpeklerdir . Hem Kuzey hem de Güney Yarımküre'de, özellikle Amerika, Avrupa ve Asya'da geniş bir yaşam alanına sahiptir ve  sekiz farklı ayı türü vardır.

Bavyera Dağ Tazısı

Bavyera Dağ Tazısı, Özellikleri Bakımı Nasıl Bir Köpektir? 
 Bavyera Dağ Tazısı
Bavyera Dağ Tazısı, Arazide koku alma yetenekleri nedeniyle her zaman büyük ödüller kazandıkları Almanya'dan gelen zarif köpeklerdir.Bavyera Dağ Tazısı ,sakin, sessiz ve sahibine  ve ailelerine çok bağlı. Koku alma yeteneğini kullanarak çok iyi bir iz sürücüdür. Avlanırken, sert, tek fikirli ve ısrarcıdırlar. Cesur ruhlu, hızlı ve çevik, mükemmel bir burun ve güçlü bir avlanma içgüdüsü ile engebeli bir arazide rahatlıkla avlabilirler. Yanlız İyi ve deneyimli bir eğitmene ihtiyaçları vardır.

Basset Hound Köpeği

 Basset Hound Köpeği

Basset Hound Köpeği, genellikle dost canlısı bir cins olarak kabul edilir. Bu nedenle çocuklar için mükemmel bir evcil hayvandır.

Büyük Camgöz Köpekbalığı

Büyük Camgöz Köpekbalığı

Büyük Camgöz Köpekbalığı, Bu muazzam balina köpek balığının arkasındaki ünvanı dünyanın en büyük ikinci köpekbalığı olmasına bağlıdır. Yavru köpek balıkları ayrıca güneş balığı, fil balığı ve büyük ağızlı köpek balığı olarak da bilinir. Büyük Camgöz Köpekbalığı, Hint Okyanusu hariç, dünyadaki ılıman kıyı sularında yaşar ve  bulunur.

Basenji Köpeği

Basenji Köpeği

Basenji Köpeği, uyanık, şefkatli, enerjik ve meraklı bir köpek cinsidir. Oynamaya bayılır ve iyi bir evcil hayvanlığı yapar, düzenli olarak erken yaşta eğitildiğinde ve sahipleri çok sabırlı olduğu sürece. Çok zeki ve ayrıca yabancılarla karşı.

Baraküda balığı


Baraküda balığı

Baraküda balığı, dünya okyanuslarının sıcak, kıyı bölgelerinde bulunan büyük bir balık türüdür . Boyu 50 cm'den yaklaşık 2 metreye kadar değişen 20'den fazla farklı Baraküda balığı türü bulunmaktadır. Baraküda balığı, okyanuslar arasında geniş çapta yayılmıştır, ancak daha yaygın olarak, bol miktarda yiyecek bulunan daha tropik bölgelerde bulunur. Baraküda derin okyanusta bulunsa da, kıta sahanlığı boyunca ve mercan kayalıklarına yakın kıyı habitatlarını tercih etme eğilimindedirler. 

Peçeli baykuş


Peçeli baykuş

Peçeli baykuşlar, kutup ve çöl bölgeleri dışında, dünyanın her yerinde bulunan en yaygın olarak dağıtılmış kuşlardan biridir. Bu durumda olmasına rağmen, peçeli baykuş nüfusu, peçeli baykuş için daha iyi iklim koşulları nedeniyle Güney Yarımküre'de daha baskındır.

Balinese Kedisi

 Balinese Kedisi

Balinese Kedisi, ilk olarak ABD'de 1920'lerde uzun tüylü bir Siyam kedisi olarak tescil edildi ve 1950'lerin ortasına kadar Balinese kedisinin yeni bir yerli kedi cinsi olarak sınıflandırılması değildi.Balinese Kedisi , özellikleri bakımından Siyam kedisine çok benzer, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saçlara sahiptir ve kürkünde işaretler olma olasılığı daha yüksektir. Balinese kedisi , Siyam kedisi ile aynı boyut ve ağırlığa sahiptir ve aynı zamanda benzer renklerde bulunma eğilimindedir.

Porsuk

Porsuklar
Porsuklar Hakkında Genel Bilgi
 
Porsuklar, Avrupa ve Batı Asya ormanlarında yaşayan, kökleri ve meyveleri, solucanları ve böceklerle beslenerek yaşamlarını sürdürürler. Porsuklar, şaşırtıcı bir şekilde kısa sürede saatte 30 km hızla koşabilirler ve kurtlar, çakallar ve ayılar gibi daha büyük memelilerle başarılı bir şekilde kurtulabilirler!

İki Hörgüçlü Deve

 İki Hörgüçlü Deve

İki Hörgüçlü Deve,  sadece iki deve türü vardır, Orta Doğu'dan gelen tek kamburlu develer ve Kuzey Asya'dan gelen İki Hörgüçlü Deve (çift kamburlu) ırk mevcuttur.Sadece Asya'da değil, aynı zamanda Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde de bir milyondan fazla İki Hörgüçlü Devenin olduğu düşünülüyor. Develer , hem ağır yükleri çekmek / taşımak hem de insanların malları taşımak için yaklaşık 2.000 yıldır evcilleştirilmiştir.

Habeş Maymunu

Habeş Maymunu
Habeş Maymunu, Afrika'da ve Arabistan'ın çeşitli yerlerinde bulunan çeşitli habitatlarda bulunan orta ila büyük ölçekli bir Eski Dünya Maymun türüdür. Beş farklı türü vardır; parlak kırmızı yüzü ve uçurumdaki yaşam tarzı ile Habeş maymunu, çoğu zaman ömür boyu süren diğer birlik üyeleriyle yakın bağlar oluşturduğu bilinen, son derece sosyal ve zeki hayvanlardır . Aynı zamanda inanılmaz derecede uyarlanabilir hayvanlardır ancak nüfus sayıları, temel olarak avlanma ve habitat kaybı nedeniyle doğal sayıları boyunca düşmektedir.

Kılıçgaga Kuşu

Kılıçgaga Kuşu

Kılıçgaga Kuşu, dünyanın ılıman iklimlerindeki çamurluklar arasında bulunan bir tür gölet kuşudur . Dört farklı türü vardır.Kılıçgaga Kuşu genellikle bataklık, sulak alanlar ve bataklık dahil kıyıya yakın sulak habitatlarda bulunur . Kılıçgaga Kuşunun yaşam alanı ,Avrupa ve Asya'da bulunur.

Avustralya Sığır Köpeği

Avustralya Sığır Köpeği
Avustralya Sığır Köpeği, Çoban köpekleri gibi , Sığır Köpekleri de yüksek enerji seviyelerine ve aktif zihinlere sahiptir. Çok fazla egzersiz yapmaları ve bir işe ihtiyaçları vardır, bu nedenle çalışmayan köpeklerin köpek sporlarına, öğrenme püf noktalarına veya vücutlarını ve zihinlerini meşgul eden diğer etkinliklere katılmaları gerekir.

Asya Kara Ayısı

 Asya Kara Ayısı

Asya Kara Ayısı, Asya genelinde yaprak döken tropik ormanlarda yaşayan orta ila büyük boyutlu bir ayı türüdür . Amerikan Kara Ayısı ile yakından ilişkili olduğu bilinen iki türün boyutları , görünümleri ve davranışları da dahil olmak üzere çok sayıda benzerlik sergilediği ve yaklaşık 4 milyon yıl önce ortak bir ata paylaştığı sanılıyor. Bununla birlikte, Amerikan Kara Ayısı'nın aksine, özellikle belirli bölgelerdeki nüfus sayısında artışlar gösterdiği için, Asya Kara

Kutup Kurdu

Kutup Kurdu

Kutup Kurdu, kurt menzilinin en kuzey kısımlarında, Kuzey Kutbu Dairesinde bulunur. Kutup Kurtları ağırlıklı olarak Kuzey Kanada ve Alaska'da, Grönland ve İzlanda'nın ve Kuzey Avrupa'nın bazı bölgelerinde yaşamaktadır.

Kutup Tavşanı

Kutup tavşanı

Kutup tavşanı , Kuzey Kutup Dairesinin kuzey bölgelerinde, ağırlıklı olarak Kuzey Amerika, Avrupa, Grönland ve Kuzey Kutbunda bulunur. Kutup tavşanı, Kuzey Kutbunda sıcaklıklarını ve yaşamaları için kamuflajlarını sürdürebilmelerini sağlayan, beyaz tüylere sahiptir. Kutup tavşanları, karda bulunan sürgünleri, tomurcukları ve meyveleri yer. 

Kutup Tilkisi

Kutup Tilkisi

Kutup Tilkisi, Kuzey Yarım küredeki Kuzey Kutbu bölgelerine özgü küçük beyaz bir tilkidir. Kuzey Kutbu tilkisi genellikle Kanada , Alaska, Kuzey Asya ve Avrupa'nın daha soğuk bölgelerinde bulunur. Kutup tilkisi , Kutup tilkisinin beyaz kürkü olması ve soğuk karda çok fazla zaman geçirmesi nedeniyle yaygın olarak Kar tilkisi veya Beyaz tilki olarak da bilinir. 

Appenzeller köpeği

Appenzeller köpeği

Appenzeller köpeği, doğası gereği bir hayvan sürü köpeğidir  ve bu nedenle Appenzeller her zaman yapacaklarını bilir. Bir çiftlik ortamında , koyun sürüsünü sürmek için koyun veya sığırların yönünü değiştirebilir. Yeterli egzersiz olmadan huzursuz olabilirler, bu nedenle bol oyuncak, alan, egzersiz ve dikkat gösterilmelidir. 

Antilop

Antilop

Antilop, Afrika , Asya ve Amerika'nın bazı bölgelerinde bulunan geyik benzeri bir memelidir.
Her yıl boynuzlarını yenen geyiklerin aksine, antilop, sürekli olarak antilopların sürülerini savunmak veya diğer antiloplarla savaşmak için kullandıkları güçlü, kalıcı boynuzlara sahiptir. 

Karınca yiyen


Karınca yiyen

Karınca Yiyen, Güney Yarım küre boyunca bulunur, ancak Afrika , Asya ve Avustralya'nın bazı bölgelerinde daha yaygındır. Karınca yiyen adı, dev karınca yiyen kimse, yakalı karınca yiyen maymun, ipeksi karınca yiyen, dikenli karınca yiyen ve Avustralya'ya özgü herhangi bir orta boy böcek yiyen memeliye verilir. 

Karıncalar


Karıncalar

Melek Balığı

Melek Balığı

Melek Balığı, Güney yarım kürenin sularında yaşayan yaklaşık 100 farklı melek balığı türü vardır. Güney Amerika'daki tatlı su nehirlerinde yaşayanlar (tatlı su melekleri) ve tuzlu deniz sularında yaşayan deniz ürünleri (deniz melekleri) olmak üzere iki ana tür melek balığı vardır.

Amerikan Pit Bull Terrier Köpeği

Amerikan Pit Bull Terrier Köpeği

Amerikan Eskimo Köpeği

Amerikan Eskimo Köpeği Ve Özellikleri

Amerikan Eskimo Köpeği, ismine rağmen aslında Almanya'ya özgü olan küçük ve orta ölçekli bir yerli köpek cinsidir. Yakın zamana kadar Alman Spitz ve Amerikan Eskimo Köpeği aynı cins olarak kabul edildi, ancak ikisi arasında ince farklar olduğu için ayrı ayrı kayıt altına alındılar. Amerikan Eskimo Köpeğinin bugün üç farklı türü vardır; bunlar oyuncak, minyatür ve standart versiyonlarıdır. Boyutları farklı olsa da, görünüm ve mizaçta neredeyse aynıdırlar. 

Timsahlar

Timsahlar Ve Özellikleri

Timsahlar, büyük sürüngenlerle aynı ailededir, ancak güney ABD ve Çin olan (Timsahın artık dünya üzerinde nesilleri tükenmek üzere olduğu bilinmektedir) sadece iki ülkeye özgüdür. Timsahlar, Timsah kuzenlerinden daha küçük olma eğilimindedir, ancak onları dünyanın en hızlı büyük sürüngenlerin den biri yapan karada 15mph hıza kadar hareket ettiği bilinmektedir.

Aldabra Kaplumbağası

Aldabra Kaplumbağası Ve Özellikleri

Aldabra Kaplumbağası, Hint Okyanusundaki Aldabra Adaları'na özgü dev bir Kaplumbağa türüdür. Aldabra Kaplumbağası , gezegendeki en büyük kaplumbağa türlerinden biridir ve aynı zamanda dünyanın en uzun yaşayan hayvanlarından biridir. Bir Aldabra Kaplumbağası tam tamına 255 yaşına ulaşmıştır. Bu Kaplumbağalar , günümüzde yaşayan tek Hintli okyanus devi Kaplumbağa türüdür ve diğerleri İnsan yerleşimcilerinin gelmesiyle soyları tükenmiştir . Aldabra Giant Tortoise ve Seyşeller Giant Tortoise , görünüş ve davranışlarında o kadar benzerdir ki bazıları tarafından aynı tür olduğu düşünülmektedir.

Akita Köpeği

https://www.con-akita.com/wp-content/uploads/2016/04/DSC1609.jpg

Akita Köpeği, ilk olarak 1600'lü yıllarda Japonya'da yetiştirildi ve orta ölçekli bir evcil köpek ırkıdır. Akita Köpeğinin adı Japonya'nın kuzey doğusundaki Akita Eyaleti'nden geliyor.Bu köpeğin, ilk olarak avlanma veya köpeklerle savaşma olarak yetiştirilip yetiştirilmedikleri konusunda hala tartışmalıdır. Buna rağmen, bu büyük cinsin, geyik ve Yaban Domuzu avcılığıyla yerel insanlara yardım etmek için yetiştirildiği ve  popüler hale gelmesiyle birlikte, Kurtlar ve Ayılar gibi büyük etoburlardan insanları korumak için yetiştirildiği teorisini destekleyen pek çok kişi vardır.Bugün, çoğunlukla avcıların ve batı da evlerde popüler bir yabancı ırk olarak sahiplerine yardımcı olarak beslenmektedir.

Köpeğime Nasıl Bir İsim Koymalıyım

 Köpeğime Nasıl İsim Koymalıyım

Sonunda mükemmel köpeği seçtiniz. Irklarını ve karmaları araştırdınız. Yaşını, cinsiyetini ve kürk türlerini düşündünüz. Şimdi sevgili yeni aile üyesi sana bakıyor ve ona isim verme zamanı. İsimler için seçimler sonsuzdur. Ona bir insan ismi veya bir köpek ismi verebilirsin. Ona görünüşü, mirası veya kişiliği için isim verebilirsin. Hem onu hem de sizi mutlu edecek bir isim seçerken, ona nasıl ses çıkaracağını ve sosyal durumlarda nasıl ses çıkaracağını düşünün.

Afrika Fili

5bb31735932a0.jpg

Afrika Filleri, günümüzde 6 tondan fazla kilo ile günümüzde yaşayan tüm canlıların en büyüğüdür. Afrika Fili Fil'in atalarının birçoğu, son buzul döneminde (Yünlü Mamut da dahil olmak üzere) tükenmiş olsa da, bugün Asya Fili olan bir çok alt türün bulunduğu üç farklı Fil türü vardır. ), Afrika Fili ve Afrika Orman Fili. Bu iki Fil türü çok benzer olmasına rağmen, Afrika Fili genellikle yuvarlak kulakları ve daha ince dişleri olan Afrika Orman Filinden daha büyüktür.

Afgan Tazısı

İnsanlar Köpekleri Neden Seviyor?

 mornings at home

Köpekler, insanların en iyi arkadaşlarındandır. Köpekler de bizi seviyorlar ve sadece onları beslediğimizden değil. Bizde onları çok seviyoruz ama neden?

Köpeğiniz İle Konuşurken Neden Başını Eğerler ?

Habeş Kedisi


İlgili resim

Habeş Kedisi'nin, Eski Mısır döneminde meydana gelen Habeş Kedisinin ilk evcilleştirilmesi olarak, dünyanın en eski evcil Kedi ırklarından biri olduğu düşünülmektedir. Nil Nehri kıyısındaki tüccarlar tarafından satın alındığı ve satıldığı varsayıldığı ve Afrika Yabani Kedilerin (tüm yerli Kedilerin atası) yerli habitatlarında yaşadığı düşünülmektedir. Habeş Kedileri benekli bir görünüm kazandıran ticked kürküyle en kolay şekilde tanınmasıdır.

Yer domuzu

 İlgili resim

Yer domuzları (Aardvarks) Sahra'nın güneyinde yer alan Afrika'nın her yerinde farklı yaşam alanlarının bulunduğu küçük domuz benzeri memelilerdir . Çoğunlukla yalnızdırlar ve gündüzleri Afrika güneşinin ısısından korumak için yeraltı burçlarında uyurlar, daha serin akşamlar da yemek aramak için ortaya çıkarlar. İsimleri Güney Afrika'daki Afrikan dilinden alınıyor ve uzun burunları ve domuzsu bedenleri nedeniyle Dünya Domuzu anlamına geliyor. Yer domuzları, hayvan ailelerinde hayatta kalan tek tür oldukları için hayvanlar arasında eşsizdir. Yakın zamana kadar, yaygın olarak, armadillos ve pangolins gibi diğer böcekçilere çok yakın olduklarına inanılıyordu; ancak bu, filler olduğu düşünülen en yakın yaşayan akrabaları için geçerli değil.

Mavi Rus Kedisi




Nazik ve sevgi dolu bir evcil hayvan arıyorsanız, Rus mavisi ailenize eklemek için mükemmel bir kedidir.

Balinese kedisi

Balinese kedisi , Siyam kedisine çok benzerdir, ancak Balinese kedisi genellikle daha uzun saça sahiptir ve kürkünde işaretlere sahip olma...